Κρήτη: Το τελευταίο αντίο στην οικογένεια που βρήκε τραγικό θάνατο στο αυτοκίνητο

Κρήτη: Το τελευταίο αντίο στην οικογένεια που βρήκε τραγικό θάνατο στο αυτοκίνητο

Φίλοι, συγγενείς και συγχωριανοί δεν μπορούν να πιστέψουν την τραγωδία

Η τελευταία πράξη του δράματος γράφεται σήμερα για την οικογένεια που βρήκε τραγικό θάνατο όταν το αυτοκίνητο στο οποίο ήταν εγκλωβισμένοι παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του Γεροπόταμου στη Μεσαρά τα ξημερώματα της Κυριακής.

Με δάκρυα στα μάτια, φίλοι, συγγενείς και συγχωριανοί τους είπαν το τελευταίο αντίο σήμερα το πρωί στις 11 στην 57χρονη Μ.Χ και την 20χρονη κόρης της Μ.Τ. στον Ιερό Ναό της Παναγίας στις 'Ανω Αρχάνες, μη μπορώντας να πιστέψουν την τραγωδία που χτύπησε αυτή την οικογένεια.

Στις 4 το απόγευμα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, θα ψαλεί στον Κρούστα Λασιθίου η νεκρώσιμη ακολουθία για τον 30χρονο Κ.Γ. και την 29χρονη σύζυγό του Ρ. Τ., που αφήνουν πίσω τους το έξι μηνών κοριτσάκι τους.

«Ζούμε ένα δράμα αυτές τις ημέρες, με τον χαμό αυτής της οικογένειας. Χάθηκε μάνα και δυο κορίτσια και το παλικάρι που ήταν σύζυγος της μίας από τις δύο. Έμεινε πίσω μόνο μια αδελφή, που είναι ράκος. Δεν θα έπρεπε να συμβαίνουν τέτοια πράγματα, θα έπρεπε να επεμβαίνουν οι αρμόδιοι και να αποφεύγονται. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς αυτή η δίοδος δεν είχε φύλαξη, έστω μια κορδέλα. Σκεφτείτε τώρα αυτή την κοπέλα που αποχαιρέτισε τη μάνα της και τη μία αδελφή της και σε λίγο θα πάει να αποχαιρετήσει την άλλη της αδερφή και το γαμπρό της. Εύχομαι να μην ξανάρθουν τέτοιες μέρες» ανέφερε ο εφημέριος του ιερού ναού της Παναγίας, π.Γεώργιος Κασσαβετάκης στο ΑΠΕ.

Ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κρήτης Γιάννης Λεονταράκης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τόνισε ότι το τραγικό περιστατικό επιβάλλεται να φέρει στην επιφάνεια τα λάθη και τις παραλήψεις, για να μην υπάρξει ξανά τέτοια τραγωδία: «Είναι μια πραγματική τραγωδία που δεν την βάζει ανθρώπινος νους και όσοι έχουν ευθύνη πρέπει όχι απλά να την αναλάβουν, αλλά να μεριμνήσουν, ώστε κάτι τέτοιο να μην ξανασυμβεί. Το έχω πει πολλές φορές, ότι οι δήμοι θα έπρεπε να έχουν σημάνει τα "τρωτά" τους σημεία, τα επικίνδυνα. Θα έπρεπε είτε με πινακίδες, είτε με τεχνικά έργα, είτε με αστυνόμευση σε τέτοιες περιπτώσεις, να έχουν λάβει την απαραίτητη μέριμνα» είπε ο κ. Λεονταράκης, ο οποίος πάντως διευκρίνισε ότι αρμόδια Αρχή, για τέτοιους δρόμους είναι ξεκάθαρο πως είναι η δημοτική Αρχή.

«Συμμεριζόμαστε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δήμοι και έχουμε άριστη συνεργασία. Όμως αυτοί οι δρόμοι που ανήκαν στην αρμοδιότητα των ΤΟΕΒ, πλέον είναι σαφές ότι αποτελούν ευθύνη των δήμων. Η Περιφέρεια είναι υπεύθυνη για τους οδικούς άξονες, τέτοια σημεία όμως αποτελούν μέριμνα της εκάστοτε δημοτικής Αρχής» πρόσθεσε ο κ. Λεονταράκης.

Παρακαλούμε περιμένετε ...