Δις ισόβια για την δολοφονία με σκεπάρνι 75χρονου στην Πάτρα

Δις ισόβια για την δολοφονία με σκεπάρνι 75χρονου στην Πάτρα

Τον Μάιο του 2018 ένας 32χρονος είχε ληστέψει χτυπώντας με σκεπάρνι στο κεφάλι το θύμα

Σε δύο φορές ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και ληστεία με απεχθή τρόπο, καταδικάστηκε σήμερα από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αιγίου ένας 32χρονος, ενώ η 31χρονη φιλη του καταδικάστηκε σε 10ετη κάθειρξη για συνέργεια στην ληστεία.

Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα pelop.gr, το ζευγάρι των κατηγορουμένων είχε ληστέψει έναν 75χρονο τον Μάιο του 2018 μέσα στο διαμέρισμά του στα Ζαρουχλέικα της Πάτρας, τραυματίζοντάς τον σοβαρά στο κεφάλι. Το θύμα που είχε χτυπηθεί με σκεπάρνι, νοσηλεύτηκε για αρκετές ημέρες διασωληνωμένος στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, όπου τελικά υπέκυψε στα τραύματά του.

Η ληστεία είχε εξιχνιστεί αμέσως από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, που είχε συλλάβει το ζευγάρι των τοξικομανών, καθώς έφθασε στα ίχνη τους από τα ματωμένα ρούχα που πέταξαν σε κάδο απορριμμάτων και το σκεπάρνι με το οποίο τραυμάτισαν τον ηλικιωμένο. Η δίκη έγινε στο Μικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Αιγίου, όπου ο άνδρας ομολόγησε την πράξη του, επικαλούμενος ότι βρισκόταν υπό την επήρεια ουσιών.

Η γυναίκα καταδικάστηκε μόνο για συνέργεια στην ληστεία, καθώς ισχυρίστηκε, ότι την στιγμή που χτυπήθηκε ο 75χρονος, βρισκόταν σε άλλο δωμάτιο. Και οι δύο καταδικασθέντες οδηγήθηκαν πάλι στην φυλακή για να εκτίσουν την ποινή τους.

Παρακαλούμε περιμένετε ...