Μέλη του Ρουβίκωνα χαστούκισαν τον γιατρό που κατηγορούταν για φακελάκι

Μέλη του Ρουβίκωνα χαστούκισαν τον γιατρό που κατηγορούταν για φακελάκι

«Την επόμενη φορά θα σε πετάξουμε από το παράθυρο»

Το γραφείο του γιατρού που είχε συλληφθεί από αστυνομικούς με καταγγελίες πως ζητούσε φακελάκι από 40χρονο καρκινοπαθή επισκέφθηκαν μέλη της αναρχικής συλλογικότητας «Ρουβίκωνας».

Στο βίντεο που τράβηξαν τα ίδια τα μέλη της συλλογικότητας φαίνονται μέλη του Ρουβίκωνα να μπαίνουν στο γραφείο του γιατρού και να τον κατηγορούν πως ζήτησε «φακελάκι».

Ο γιατρός φαίνεται σαστισμένος και προσπαθεί να ψελλίσει κάποιες λέξεις, ωστόσο, δεν τα καταφέρνει. «Εσύ είσαι που παίρνεις φακελάκια από ασθενείς»; τον ρωτούν στην αρχή, χωρίς εκείνος να δείχνει ικανός να αντιδράσει. «Τον όρκο του Ιπποκράτη τον ξέρεις;» συνεχίζουν. «Την επόμενη φορά θα σε πετάξουμε από το παράθυρο» ακούγονται να τον απειλούν λίγο αργότερα.

Στην συνέχεια ένας από αυτούς προειδοποίησε πως «ξέρουμε και ποιος είσαι και που μένεις» και χαστούκισε δύο φορές τον γιατρό.

Ο συγκεκριμένος γιατρός και καθηγητής χειρουργικής είχε συλληφθεί από τις αρχές καθώς σύμφωνα με καταγγελίες ζητούσε χρήματα από 40χρονο καρκινοπαθή. Ωστόσο, αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 20.000 ευρώ.

«Υπάρχουν πολιτικές παρεμβάσεις που χωρίς την αναλυτική τους επεξήγηση χάνουν το περιεχόμενό τους. Το να επιτεθείς σε έναν «γιατρό» που εκβιάζει με την ζωή του ασθενή του για να πληρωθεί, είναι μια πράξη που τα λόγια έχουν λίγα να της προσφέρουν. Μιλάει μόνη της» αναφέρει σε ανακοίνωση που συνοδεύει το βίντεο της «επίσκεψης», ο Ρουβίκωνας και συνεχίζει: «Ο άνθρωπος αυτός πιάστηκε να δέχεται φακελάκι από έναν προλετάριο για να τον χειρουργήσει. Και μάλιστα έναν άπορο ασθενή, που ζούσε με επιδόματα και από τον οποίο είχε ήδη πάρει φακελάκι χιλιάδων ευρώ στην πρώτη του επέμβαση. Για να αντιληφθούμε το μέγεθος του θράσους αυτού του τύπου, αρνούταν να εξετάσει καν τον ασθενή αν πρώτα δεν πληρώνονταν, ενώ του ζήτησε να του δώσει το ίδιο το επίδομα που λάμβανε για να επιβιώσει […] Και πάλι σταγόνα στον ωκεανό είναι αυτό που κάνουμε. Αλλά χωρίς φιλοδοξίες να «λύσουμε» το θέμα, τουλάχιστον στέλνουμε ένα μήνυμα. Η βάση μπορεί να σηκώσει χέρι. Υπάρχουν και άλλες «ατυχίες» που μπορούν να βρουν ένα τέτοιο παράσιτο όπως ο Θ****ος, πέρα από το να βρεθεί ένας τόσο απελπισμένος ασθενής να τον καταγγείλει.  Για άλλη μια φορά να πούμε ότι όπως και σε άλλα κοινωνικά πεδία, έτσι και σε αυτό της περίθαλψης, υπάρχουν δύο στρατόπεδα που χωρίζονται με ηθικά, πολιτικά και ταξικά σύνορα. Από την μία γιατροί που στέκονται στο πλευρό των ανθρώπων, γιατροί που αγωνίζονται για καλύτερη υγεία για όλους, γιατροί που πληρώνονται ψίχουλα. Απο την άλλη, οι τύποι που θεωρούν ότι τους χρωστάει ο κόσμος, αντικοινωνικά στοιχεία για τα οποία η δημόσια ξεφτίλα είναι το ελάχιστο που τους αξίζει».