Ισόβια στον Βούλγαρο… Εσκομπάρ

Ισόβια στον Βούλγαρο… Εσκομπάρ

Για υποθέσεις διακίνησης ηρωίνης και κοκαΐνης

Την ποινή της ισόβιας κάθειρξης και επιπλέον κάθειρξης 10 ετών επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης στον 56χρονο Βούλγαρο, Ογκνιάν Ατανάσοφ, ο οποίος καταδικάστηκε για υποθέσεις διακίνησης ηρωίνης και κοκαΐνης, που αφορούν το διάστημα από τον Αύγουστο του 1998 έως τον Μάιο του 1999.

Πρόκειται για τη δεύτερη καταδίκη του από ελληνικό δικαστήριο, μετά την απόφαση των βουλγαρικών διωκτικών αρχών να τον εκδώσουν στην χώρα μας 21 χρόνια μετά την απόδρασή του από τις αγροτικές φυλακές Κασσάνδρας Χαλκιδικής. Πριν από ένα μήνα είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 10 ετών για διακίνηση ηρωίνης. Η σημερινή ποινή των ισοβίων συνοδεύεται και από χρηματική ποινή ύψους 130.000 ευρώ.

Εις βάρος του εκκρεμούν κι άλλες υποθέσεις για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, οι οποίες είναι προγραμματισμένες να δικαστούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και βρίσκονται στα όρια της παραγραφής.

Οι συνήγοροί του επικαλούνται σοβαρότατα προβλήματα υγείας του 56χρονου και γι' αυτό ζητούν να εξεταστεί από γιατρό, για να κριθεί ανίκανος. Ο ίδιος στην απολογία του, όταν ρωτήθηκε για τη διακίνηση ναρκωτικών, είπε ότι δεν θυμάται κάτι και επανέλαβε, ότι έχει προβλήματα υγείας.

Παρακαλούμε περιμένετε ...