«Του έριξα τρεις γροθιές, αλλά δεν σκέφτηκα ότι θα μπορούσε να χάσει τη ζωή του»

«Του έριξα τρεις γροθιές, αλλά δεν σκέφτηκα ότι θα μπορούσε να χάσει τη ζωή του»

Τι ανέφερε ο 20χρονος που συνελήφθη για τον θάνατο του πατέρα του

Για κακιά στιγμή έκανε λόγο 20χρονος που συνελήφθη για το θάνατο του 48χρονου πατέρα του. Ο καβγάς μεταξύ τους που είχε τραγική κατάληξη σημειώθηκε το περασμένο Σάββατο στον Άγιο Αθανάσιο Θεσσαλονίκης.

«Όταν με χτύπησε αντέδρασα. Του έριξα τρεις γροθιές, αλλά δεν σκέφτηκα ότι θα μπορούσε να χάσει τη ζωή του». Ο νεαρός περιέγραψε στην ανακρίτρια περιστατικά βίας του πατέρα του σε βάρος του ιδίου άλλα και άλλων μελών της οικογενείας του.

Ο 20χρονος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μετά την απολογία του στην 7η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης.

Τα ιατροδικαστικά ευρήματα έδειξαν ότι ο θάνατος του 48χρονου προήλθε από καρδιακά προβλήματα και ότι τα τραύματα δεν ήταν θανατηφόρα στοιχείο που χρησιμοποιήθηκε στο δικαστήριο.

Ο 20χρονος επιβεβαίωσε ότι συνεπλάκη με τον πατέρα του, υποστηρίζοντας όμως ότι βρισκόταν σε άμυνα.

Ανακρίτρια και εισαγγελέας αποφάσισαν να τον αφήσουν ελεύθερο υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της αυτοπρόσωπης εμφάνισης δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής διαμονής του.

Για την παραπομπή του σε δίκη αναμένεται να αποφασίσει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης που δεν αποκλείεται, μετά το πέρας της κύριας ανάκρισης, να μετατρέψει την εις βάρος του κατηγορία. Η δίωξη που του αποδόθηκε είναι αυτή της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως, ενώ ο συνήγορος του 20χρονου ισχυρίστηκε ότι επρόκειτο για «θανατηφόρα μη σκοπούμενη σωματική βλάβη», πράξη που διώκεται επίσης σε βαθμό κακουργήματος.

Αναφερόμενος στο μοιραίο επεισόδιο, κατέθεσε: «Ήταν μεθυσμένος. Με έβριζε και με απειλούσε μπροστά στον κόσμο μέσα στο καφέ. Έφυγα και του είπα, πάω στην αστυνομία να καταγγείλω να σε συλλάβουν, να ησυχάσουμε. Με ακολούθησε με το μηχανάκι, μου έκλεισε το δρόμο και άρχισε να με χτυπάει. Ανταπέδωσα τα χτυπήματα γιατί ήμουν αγανακτισμένος από χρόνια».

Τα περιστατικά αυτά επιβεβαίωσε και η μητέρα του και σύζυγος του θύματος, η οποία κατέθεσε ως μάρτυρας, και αναφορικά με το τι συνέβη μετά τον μοιραίο καβγά είπε: «Ήρθε στο σπίτι και μου είπε ότι χτύπησε τον πατέρα του. Μου είπε να κρυφτούμε γιατί θα μας σκοτώσει. Δεν ήξερε αν είχε πεθάνει. Είχε ειδοποιηθεί η αστυνομία. Έμαθαν για το καβγά οι αστυνομικοί και το παιδί μου πήγε μόνο του στο σημείο για να τους πει τι έγινε».

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, στην τοπική κοινωνία του Αγίου Αθανασίου Θεσσαλονίκης αποτελούσε κοινό μυστικό ότι ο 20χρονος, η αδελφή του και η μητέρα τους έπεφταν θύματα της βίαιας συμπεριφοράς του 48χρονου, τον οποίο χαρακτηρίζουν ως άνθρωπο με εξάρτηση από το αλκοόλ.