Λύση στα προβλήματα ασφαλείας στα δικαστήρια ζητεί ο πρόεδρος του ΔΣΑ

Λύση στα προβλήματα ασφαλείας στα δικαστήρια ζητεί ο πρόεδρος του ΔΣΑ

Αφορμή η εισβολή μελών του Ρουβίκωνα στο Εφετείο της Αθήνας

Το θέμα της ασφάλειας στους χώρους των δικαστηρίων επαναφέρει ο πρόεδρος του ΔΣΑ Δημήτρης Βερβεσός, με αφορμή την εισβολή μελών του Ρουβίκωνα στον 7ο όροφο του Εφετείου της Αθήνας, όπου πέταξαν τρικάκια.

Ο κ. Βερβεσός κάνει λόγο για «ανεμπόδιστη «θεατρική παράσταση» μελών του «Ρουβίκωνα» που προκαλεί ανησυχία στο δικηγορικό κόσμο και καλεί, για ακόμη μια φορά, την Πολιτεία να λάβει μέτρα με στόχο την επίλυση «των προβλημάτων ασφαλείας στους χώρους που διακινείται η Θέμιδα».

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΔΣΑ αναφέρει στη δήλωση του:

Η σημερινή νέα ανεμπόδιστη «θεατρική παράσταση» μελών του «Ρουβίκωνα» στο Εφετείο Αθηνών προκαλεί έκδηλη ανησυχία στο δικηγορικό κόσμο, επαναφέροντας και μάλιστα πιεστικά τα ζητήματα της ασφαλείας στους χώρους των δικαστηρίων.

Ο ΔΣΑ έχει επανειλημμένα επισημάνει τόσο δημόσια όσο και σε συναντήσεις τους με τους αρμόδιους υπουργούς (βλ. ανακοινώσεις 4-1-2018 και 28-3-2018) τα προβλήματα ασφαλείας στους χώρους των δικαστηρίων και έχει κάνει μάλιστα συγκεκριμένες προτάσεις για τη λύση τους.

Δυστυχώς, μέχρι σήμερα δεν έχουν γίνει από πλευράς Πολιτείας οι αναγκαίες παρεμβάσεις, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουμε κάθε λίγο αντίστοιχα φαινόμενα, τα οποία δημιουργούν επικίνδυνες καταστάσεις για δικηγόρους, δικαστές, δικαστικούς υπαλλήλους, αλλά και για εκατοντάδες πολίτες που επισκέπτονται τους χώρους των δικαστηρίων.

Καλούμε για μια ακόμα φορά το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να λάβει ΑΜΕΣΑ τα αναγκαία μέτρα που απαιτούνται. Ο ΔΣΑ έχει καταθέσει πολλές φορές ως σήμερα συγκεκριμένες και άμεσα εφαρμόσιμες προτάσεις.

Ας ελπίζουμε ότι έστω και τώρα θα κινηθεί η Πολιτεία στην κατεύθυνση επίλυσης των προβλημάτων ασφαλείας στους χώρους που διακινείται η Θέμιδα.