«Καίνε» τη χήρα του καρδιολόγου στη Σητεία οι καταθέσεις μαρτύρων

«Καίνε» τη χήρα του καρδιολόγου στη Σητεία οι καταθέσεις μαρτύρων

Η 39χρονη κατηγορούμενη υπέβαλε μηνύσεις για ψευδορκία σε βάρος μαρτύρων

«Καίνε» την 39χρονη Βουλγάρα, χήρα του καρδιολόγου που δολοφονήθηκε τον Οκτώβριο του 2017 στη Σητεία, οι καταθέσεις φίλων του θύματος στην δίκη που συνεχίζεται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου.

«Φοβόταν ότι θα τον δηλητηριάσει, επειδή της ζητούσε επίμονα διαζύγιο και εκείνη δεν του το έδινε. Ο γιατρός δεν έτρωγε στο σπίτι και δεν άφηνε και μένα να φάω» κατέθεσε μεταξύ άλλων συνταξιούχος αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα cretalive.gr.

Καταπέλτης όμως ήταν και η κατάθεση συνταξιούχου αξιωματικού της ΕΛΑΣ. Κατέθεσε ότι ο γιατρός του είχε αποκαλύψει τον Μάρτιο πριν την δολοφονία, ότι κάποιος είχε κλέψει 30.000 ευρώ από το μηχάνημα του διαδρόμου, όπου συνολικά υπήρχαν 100.000 ευρώ.

Ο γιατρός εμφανίστηκε να υποψιάζεται κάποιους εργάτες, αλλά ο αξιωματικός φίλος του υποστήριξε, ότι δεν είναι λογικό, όποιος πήρε τις 30.000 ευρώ, να άφηνε τις 70.000. Ο φίλος τον προέτρεψε να κάνει μήνυση κατά αγνώστων, αλλά ο καρδιολόγος φοβόταν το σκάνδαλο.

Στην συζήτηση του αποκάλυψε, ότι συχνά η σύζυγος του έπαιρνε χρήματα από τις τσέπες ή έκανε αναλήψεις με τις κάρτες του. Του είχε πει δε κάποια στιγμή τον Μάρτιο: «Σήμερα με κλέβει, αύριο θα με σκοτώσει». Όπως σημειώνει η ιστοσελίδα, η 39χρονη χήρα έχει μηνύσει τους φίλους του γιατρού για τα όσα έχουν υποστηρίξει σε βάρος της.

Επεισοδιακή διακοπή και μηνύσεις για ψευδορκία

Αργά το απόγευμα και με επεισοδιακό τρόπο διεκόπη για μία ώρα η συνεδρίαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου. Μετά τις καταθέσεις της μητέρας και του αδερφού της 39χρονης χήρας, η πολιτική αγωγή υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά απευθείας στο δικαστήριο για ψευδορκία.

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου ζήτησε από τους δύο μάρτυρες να παραμείνουν στην αίθουσα, προκειμένου να αποφανθεί στην συνέχεια, αν θα κινηθεί σε βάρος τους η διαδικασία για ψευδορκία. Οι δύο μάρτυρες έπεσαν σε πολλές αντιφάσεις.

Όμως και η πλευρά της υπεράσπισης του 38χρονου αστυνομικού επιφυλάχθηκε αν θα υποβάλλει μήνυση σε βάρος ενός εκ των μαρτύρων, φίλων του γιατρού, για τα όσα κατέθεσε νωρίτερα στο δικαστήριο.