Κατάσχεση οχήματος 67χρονου που οδηγούσε μεθυσμένος και ανάποδα στην Εθνική οδό

Κατάσχεση οχήματος 67χρονου που οδηγούσε μεθυσμένος και ανάποδα στην Εθνική οδό

«Δεν παίζουμε με ανθρώπινες ζωές»

Ανάποδα στην εθνική οδό εντοπίστηκε να οδηγεί ένας 67χρονος τον οποίο σταμάτησε η τροχαία. Σύμφωνα με το lamiareport.gr κατασχέθηκε το αυτοκίνητο και του αφαιρέθηκε το δίπλωμα καθώς διαπιστώθηκε πως οδηγούσε μεθυσμένος.

Συγκεκριμένα ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας κ. Χάρης Λακαφώσης έδωσε παραγγελία, πέρα από τα προβλεπόμενα πρόστιμα από τον Κ.Ο.Κ., να κατασχεθεί το αυτοκίνητο και να αφαιρεθεί το δίπλωμα του 67χρονου μέχρι να γίνει το δικαστήριο, ο οποίος θα χρειαστεί να ξαναδώσει εξετάσεις για να αξιολογηθεί εάν είναι ικανός να οδηγήσει.

Σύμφωνα με το άρθρο 13 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας όταν υπάρχει αμφιβολία για την σωματική και τη διανοητική ικανότητα του οδηγού, ώστε να μπορεί να ελέγχει το όχημα, τότε θα πρέπει να αφαιρείται η άδεια ικανότητας οδήγησης, να κατάσχεται το αυτοκίνητο, ενώ οι οδηγοί θα εξετάζονται από γιατρούς και θα δίνουν πάλι εξετάσεις.

«Δεν παίζουμε με ανθρώπινες ζωές»

Σύμφωνα με πληροφορίες τα παρά πολλά τροχαία που γίνονται στη Φθιώτιδα, εκ των οποίων αρκετά από αυτά οφείλονται σε μέθη, είναι ο λόγος που ο Εισαγγελέας υιοθετεί την σκληρή αυτή στάση, ειδικά απέναντι σε εκείνους που συλλαμβάνονται να οδηγούν μεθυσμένοι ξανά και ξανά, θέτοντας σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα άλλων πολιτών....«Δεν μπορούμε να παίζουμε με ανθρώπινες ζωές...», φέρεται να είπε ο κ. Λακαφώσης δίνοντας αυστηρές εντολές στην Τροχαία και στην αρμόδια Δ/νση του Υπουργείου Μεταφορών για την εφαρμογή του νόμου.

Παρακαλούμε περιμένετε ...