Στο εδώλιο μητέρα 13 παιδιών για πλαστό απολυτήριο Δημοτικού

Στο εδώλιο μητέρα 13 παιδιών για πλαστό απολυτήριο Δημοτικού

Έχει καταδικαστεί πρωτόδικα σε ποινή κάθειρξης 8 ετών

Μία υπόθεση παρόμοια με αυτή της καθαρίστριας από το Βόλο, η οποία καταδικάστηκε σε πολυετή κάθειρξη για την χρήση πλαστού απολυτηρίου Δημοτικού, εκδικάζεται στις 5 Μαρτίου στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ιωαννίνων.

Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα prevezatoday.gr, πρόκειται για μία μητέρα 13 παιδιών, η οποία είχε καταδικαστεί ερήμην σε πρώτο βαθμό, σε κάθειρξη 8 χρόνων συνολικά για τα αδικήματα της «πλαστογραφίας με χρήση» και της «ψευδούς υπεύθυνης δήλωσης με σκοπό το κέρδος». Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο πλαστογράφησε το απολυτήριο Δημοτικού και διόρθωσε τον χρόνο αποφοίτησης από το Δημοτικό Σχολείο, ισχυριζόμενη ότι αποφοίτησε το έτος 1980 και όχι το 1981 όπως ήταν το σωστό.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η κατηγορούμενη προέβη στην συγκεκριμένη πράξη, προκειμένου να προσληφθεί σε θέση κατώτερου ή κατώτατου προσωπικού στο νοσοκομείο Ιωαννίνων. Όπως αναφέρεται, από τα 13 παιδιά της πολύτεκνης μητέρας, τα πέντε είναι και σήμερα ανήλικα. Μάλιστα, φέρεται να αντιμετωπίζει και σοβαρό πρόβλημα υγείας, εξαιτίας του οποίου είχε ζητήσει την αναβολή του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου, χωρίς ωστόσο να γίνει δεκτό το αίτημά της.