Καμίνης: Να ενισχυθούν οι περιπολίες της ομάδας ΔΙΑΣ στην Αθήνα

Καμίνης: Να ενισχυθούν οι περιπολίες της ομάδας ΔΙΑΣ στην Αθήνα

Συνάντηση του Δημάρχου Αθηναίων με το προεδρείο των Ειδικών Φρουρών

Την πρόθεσή του να ενισχύσει την ομάδα «ΔΙΑΣ» της ΕΛ.ΑΣ με την αγορά μηχανών ώστε να ενισχυθούν οι περιπολίες της στις γειτονιές της Αθήνας, εξέφρασε ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης με το προεδρείο των Ειδικών Φρουρών της Ελληνικής Αστυνομίας, στο Δημαρχείο της Αθήνας, ο κ. Καμίνης τόνισε ότι αυτό μπορεί να συμβεί με την προϋπόθεση ότι το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη «θα αναλάβει τις ευθύνες του», όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ο πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών, Βασίλης Ντούμας, στις δηλώσεις του τόνισε ότι «η πραγματικότητα είναι τόσο τραγική, όσο ακριβώς την αντιλαμβάνονται οι πολίτες του δήμου, ανύπαρκτη η αστυνόμευση, η ομάδα "ΔΙΑΣ" έχει λιγότερο από το μισό της δύναμής της» και πρόσθεσε ότι «500-600 αστυνομικοί της ομάδας είναι αποσπασμένοι σε πρόσωπα, κυβερνητικά στελέχη και οργανισμούς και φρουρούν κτίρια και κυβερνητικές εγκαταστάσεις».

Από την πλευρά του, ο κ. Καμίνης επισήμανε κι εκείνος ότι «είναι εμφανής η απουσία εκείνου του μέτρου που στο παρελθόν είχε αποδώσει πάρα πολύ,την πρόληψη, η οποία πραγματοποιείτο κυρίως μέσα από τις περιπολίες της "ΔΙΑΣ". Ακούσαμε ότι η ΔΙΑΣ έχει, πλέον, ουσιαστικά διαλυθεί», τόνισε ο Δήμαρχος της πρωτεύουσας.