Πόρισμα – κόλαφος για τη ΓΑΔΑ: Πνίγονται στα σκουπίδια

Πόρισμα – κόλαφος για τη ΓΑΔΑ: Πνίγονται στα σκουπίδια

«Οι συνθήκες αυτές ευνοούν την εμφάνιση κατσαρίδων και θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των αστυνομικών»

Η υγεία των αστυνομικών και των υπαλλήλων στη Γενική Ασφάλεια Αστυνομικής Αττικής κρέμεται από μια κλωστή από την έλλειψη ουσιαστικής καθαριότητας.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, ανήρτησε στη σελίδα τους στο Facebook, το πόρισμα ελεγκτών, σύμφωνα με το οποίο, τα αποχωρητήρια στερούνται εξαερισμού, και στο γκαράζ υπήρχε σωρός από μαύρες σακούλες, χαρτιά, πλαστικά μπουκάλια.

Επιπλέον, σημειώνουν πως στην είσοδο των κρατητηρίων υπήρχαν πεταμένα πλαστικά, κούτες και τρόφιμα των κρατούμενων από την προηγούμενη ημέρα. Σύμφωνα με το πόρισμα, οι συνθήκες αυτές ευνοούν την εμφάνιση κατσαρίδων και θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των αστυνομικών και των κρατουμένων.

«Ιδού το πόρισμα των ελεγκτών υγείας για τις συνθήκες που επικρατούν στο κτίριο της ΓΑΔΑ. Μετά από ενέργειές μας οι ελεγκτές έκαναν την αυτοψία. Δεν σταματάμε στη ΓΑΔΑ, έχουμε ζητήσει ήδη την αυτοψία σε όλες τις Υπηρεσίες των Αθηνών στις οποίες έχουμε διαπιστώσει ή μας έχει καταγγελθεί ανάλογη κατάσταση (Αστυνομικά Τμήματα, Αλλοδαπών κ.λ.π.). Με οδηγό το πόρισμα αυτό θα κινηθούμε και νομικά ώστε να προστατεύσουμε την υγεία και την αξιοπρέπειά μας», αναφέρουν στο κείμενό τους.