Πού θα «χτυπήσει» τις επόμενες ώρες η κακοκαιρία «Χιόνη»

Πού θα «χτυπήσει» τις επόμενες ώρες η κακοκαιρία «Χιόνη»

Κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας, βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις ακόμη και στην Αττική

Κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας η οποία θα γίνεται ήδη αισθητή στη δυτική και βόρεια Ελλάδα και αύριο Τετάρτη θα γίνει αισθητή στην ανατολική και νότια χώρα, φέρνουν οι πολικές αέριες μάζες που συνοδεύουν την κυκλωνική διαταραχή που επηρεάζει τον καιρό, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Ενδεικτικά, στην Αθήνα αύριο Τετάρτη η θερμοκρασία θα υποχωρήσει στους 9 βαθμούς Κελσίου από 15 που ήταν σήμερα, ενώ στα βόρεια προάστια της πρωτεύουσας θα φθάσει τους 5 βαθμούς Κελσίου. Στη Λάρισα, το Βόλο και το Ηράκλειο η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κατά 7 βαθμούς Κελσίου σε σύγκριση με σήμερα.

Πολύ μεγάλα προβλήματα αναμένεται να προκαλέσει η κακοκαιρία «Χιόνη» στις θαλάσσιες μετακινήσεις, ενώ σύμφωνα με το meteo υπάρχει και σοβαρός κίνδυνος φθορών ή ζημιών στις δημόσιες και ιδιωτικές υποδομές στην Ευβοια, την Ανατολική Αττική και τα νησιά του Αιγαίου λόγω των ισχυρών βόρειων ανέμων που θα φθάνουν κατά τόπους τα 10 μποφόρ.

Τέλος, βροχές και καταιγίδες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά αναμένονται απόψε στα δυτικά και κεντρικά ηπειρωτικά, το Ιόνιο και το Αιγαίο, ενώ από τις πρωινές ώρες της Τετάρτης θα εντοπίζονται κυρίως στην Κεντρική και Ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο και το Αιγαίο. Τα φαινόμενα στο Νότιο Αιγαίο το απόγευμα και βράδυ της Τετάρτης θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Στην Αττική αναμένονται βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά από τις πρώτες ώρες της Τετάρτης έως και το μεσημέρι της Πέμπτης, ενώ οι βόρειοι άνεμοι θα φθάνουν κατά τόπους τα 7 έως 8 μποφόρ.