Θεσσαλονίκη: Βραβείο σε τυφλό φοιτητή που έκανε το όνειρο του πραγματικότητα

Θεσσαλονίκη: Βραβείο σε τυφλό φοιτητή που έκανε το όνειρο του πραγματικότητα

«Έχασα την όρασή μου από γλαύκωμα όταν ήμουν 8 χρονών»

Το όνειρο του πραγματικότητα έκανε ο Δημήτρης Φεΐμογλου. Ο 26χρονος τυφλός νεαρός άνδρας από τις Σέρρες λατρεύει τη μουσική και έκανε πραγματικότητα την εισαγωγή του στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

«Έχασα την όρασή μου από γλαύκωμα όταν ήμουν 8 χρονών, αλλά η μουσική είναι κάτι που ανέκαθεν αγαπούσα πολύ και ήθελα να ασχοληθώ, είτε έχανα την όρασή μου είτε όχι» είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ.Φεΐμογλου, ο οποίος βραβεύθηκε στην εκδήλωση «Βραβεία αριστείας 2019» ,καθώς ήταν σήμερα ένας από τoυς 60 καλύτερους μαθητές των φροντιστηρίων της Θεσσαλονίκης και των περιφερειακών νομών της Βόρειας Ελλάδας που βράβευσε και φέτος ο Σύνδεσμος Φροντιστών Βορείου Ελλάδος (ΣΦΒΕ).

Ο Δημήτρης Φεΐμογλου, ξεκίνησε την ενασχόληση του με την μουσική με τα κρουστά όργανα ενώ η επαφή του με την παραδοσιακή μουσική έγινε μέσω ενός δάσκαλου του, στη Σχολή Τυφλών. «Τώρα παίζω βιολί, συνθέτω και γράφω μουσική και στίχους και θα΄θελα να ασχοληθώ και επαγγελματικά μ΄ αυτό. Άλλωστε όλοι στην οικογένειά μου- είμαστε συνολικά 7 αδέρφια- “το΄ χουμε” με την μουσική» ανέφερε χαρακτηριστικά.

(Πηγή φωτογραφίας: ΑΠΕ)