Χιονιάς θα «χτυπήσει» και την Αττική

Χιονιάς θα «χτυπήσει» και την Αττική

Πέφτει κατακόρυφα η θερμοκρασία

Βροχές, χαλάζι και χιονοπτώσεις θα συνθέτουν το σκηνικό του καιρού την ερχόμενη εβδομάδα. Μάλιστα δεν αποκλείεται να δούμε χιόνια ακόμη και στα βόρεια προάστια.

Συγκεκριμένα, για τα βόρεια προάστια προβλέπεται πως από το απόγευμα της Τετάρτης έως το πρωί της Πέμπτης, θα σημειωθούν χιονοπτώσεις.

Η πρόγνωση για αύριο

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών σε Νοτιοανατολική Πελοπόννησο και Κρήτη περιμένουμε την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019. Η ορατότητα τις πρώτες πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη, ενώ παγετός θα εκδηλωθεί στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 12 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από -2 έως 8 βαθμούς), 3 έως 14 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 2 έως 14 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 9 έως 13 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 6 έως 13 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και έως τους 16 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, στο υπόλοιπο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο ισχυροί 6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς και στον Κορινθιακό Κόλπο μέτριοι 5 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις και αυξημένη υγρασία με αποτέλεσμα την κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρώτες πρωινές ώρες περιμένουμε την Κυριακή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 14 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και τις βραδινές ώρες από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Αραιές νεφώσεις και κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρώτες πρωινές ώρες περιμένουμε την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.