Φυλάκιση έξι μηνών σε κτηνοτρόφο γιατί είχε πρόβατα και σκύλους σε άθλια κατάσταση

Φυλάκιση έξι μηνών σε κτηνοτρόφο γιατί είχε πρόβατα και σκύλους σε άθλια κατάσταση

Οδηγήθηκε στη δικαιοσύνη μετά από καταγγελία του Φιλοζωικού Σωματείου Λαυρίου

Ποινή φυλάκισης έξι μηνών επέβαλε το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο σε κτηνοτρόφο, που δραστηριοποιείται στην περιοχή της Κερατέας, γιατί είχε τα πρόβατά και τους σκύλους του σε άθλια κατάσταση, χωρίς τροφή, απροστάτευτα από την κακοκαιρία.

Η υπόθεση έφθασε ενώπιον της δικαιοσύνης μετά από καταγγελίες εθελοντών που ανήκουν στο Φιλοζωικό Σωματείο Λαυρίου ( ΣΠΑΛ ΑΝΙΜΑΛ) και επισκέφθηκαν τη στάνη προκειμένου να δουν σε τι κατάσταση είναι τα ζώα - κυρίως οι σκύλοι- κατά τη διάρκεια των πρόσφατων καταιγίδων.

Στις μαρτυρίες τους, τα μέλη του Σωματείου έκαναν λόγο για «απελπιστική κατάσταση» καθώς όπως υποστήριξαν τα πρόβατα ήταν μέσα στη λάσπη, χωρίς φαγητό και χωρίς προστασία από τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Μάλιστα, όπως είπαν, διαπίστωσαν πως ένα πρόβατο ήταν σε ημιθανή κατάσταση μέσα στα νερά και τις λάσπες.

Όσο για τους σκύλους; Σύμφωνα με όσα υποστήριξαν οι καταγγέλλοντες δεν είχαν κάποιο σκέπαστρο για να τους προστατεύει από τη βροχή αλλά ούτε και φαγητό. Οι μάρτυρες περιέγραψαν μια κατάσταση φρίκης με τα ζώα απροστάτευτα, χωρίς βιβλιάρια για τα ζώα εκτροφής ενώ δεν τηρούνταν , όπως κατέθεσαν , οι  προϋποθέσεις υγείας των ίδιων αλλά και προστασίας του καταναλωτή καθώς το κρέας των προβάτων διανέμεται στην αγορά.

Τις καταγγελίες επιβεβαίωσε και αστυνομικός ο οποίος έσπευσε στην στάνη και συνέλαβε στον κτηνοτρόφο ο οποίος βρέθηκε αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη.