Σε αποκλεισμούς στις εθνικές οδούς προχωρούν οι αγρότες – Που στήνουν μπλόκα

Σε αποκλεισμούς στις εθνικές οδούς προχωρούν οι αγρότες – Που στήνουν μπλόκα

Οι αγρότες τις Αιγιαλείας προχωρούν αύριο σε αποκλεισμό της εθνικής οδού Αθηνών-Πατρών - Το Σάββατο κλείνουν τις σήραγγες στα Τέμπη

Ταλαιπωρία περιμένει όσους πρόκειται να κινηθούν αύριο Πέμπτη 7 Φερβουαρίου το απόγευμα στην εθνική οδό Αθηνών-Πατρών, καθώς οι αγρότες της Αιγιαλείας αποφάσισαν θα προβούν σε καθολικό αποκλεισμό της στις 16:00 στο ύψος του Αιγίου.

Εν τω μεταξύ, την πρόθεση τους να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους με στόχο να αποκλείσουν το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου τις σήραγγες της εθνικής οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης στα Τέμπη ανακοίνωσαν οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας, μετά από σύσκεψη που πραγματοποίησαν σήμερα. Ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας, δήλωσε στο ΑΠΕ, ότι υπάρχει απόφαση για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, ενώ επέρριψε την ευθύνη στην κυβέρνηση για το γεγονός ότι δεν έχει υπάρξει συνάντηση με τους αγρότες.

Την ίδια ώρα, κλειστή παραμένει η εθνική οδός Αθηνών-Θεσσαλονίκης στον κόμβο της Νίκαιας, όπου οι αγρότες έχουν παρατάξει εδώ και 9 ημέρες τα τρακτέρ τους. Λόγω των συνεχιζόμενων κινητοποιήσεων στη Θεσσαλία, η Διεύθυνση Αστυνομίας Λάρισας αποφάσισε νέες προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον αυτοκινητόδρομο Πατρών-Αθηνών-Θεσσαλονίκης-Ευζώνων (ΠΑΘΕ).

Συγκεκριμένα, για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί, θα ισχύουν τα εξής:

Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη

Εκτροπή κυκλοφορίας από τον ανισόπεδο κόμβο Νίκαιας (χ/θ 348+106) προς την παλαιά εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης. Μέσω της Οδού Βόλου και της παλαιάς εθνικής οδού Λάρισας-Βόλου θα εισέρχονται στον ΠΑΘΕ από τον ανισόπεδο κόμβο Πλατυκάμπου (χ/θ 352+918).

Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Αθήνα

Εκτροπή κυκλοφορίας στον ανισόπεδο κόμβο Πλατυκάμπου (χ/θ 352+918 του Π.Α.Θ.Ε.) προς την παλαιά εθνική οδό Λάρισας-Βόλου. Στη συνέχεια θα εισέρχονται στον ΠΑΘΕ από τον ανισόπεδο κόμβο Κιλελέρ (χ/θ 331+686). Όλα τα οχήματα που κινούνται επί της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης με κατεύθυνση προς Αθήνα, στο ύψος του ανισόπεδου κόμβου Νίκαιας θα αναστρέφονται μέσω της Αερογέφυρας και μέσω της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης. Ακολούθως, μέσω της παλαιάς εθνικής οδού Λάρισας-Βόλου, θα εισέρχονται στον ΠΑ.Θ.Ε. από τον ανισόπεδο κόμβο Κιλελέρ (331+686).

Στη Βόρεια Ελλάδα αγρότες και κτηνοτρόφοι της ευρύτερης περιοχής του Λαγκαδά παρέταξαν σήμερα τα τρακτέρ τους στη δεξιά πλευρά του δρόμου στο ρεύμα με κατεύθυνση τη Θεσσαλονίκη στον κόμβο Δερβενίου, στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Καβάλας, χωρίς να εμποδίζουν την κυκλοφορία των οχημάτων. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μελισσοχωρίου, Θεόδωρο Χατζητομάρη, η απόφαση για το αν θα προχωρήσουν σε αποκλεισμό του οδοστρώματος, θα ληφθεί αύριο.

Στην Κεντρική Μακεδονία μπλόκα έχουν στηθεί, χωρίς προς το παρόν να εμποδίζεται η κυκλοφορία, στα εξής σημεία:

  • Στον κάθετο δρόμο στα Μάλγαρα, δίπλα στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Αθηνών.
  • Στον νομό Ημαθίας, στον κόμβο της Κουλούρας, επί της Εγνατίας οδού στο τμήμα Θεσσαλονίκης-Βέροιας.
  • Στην Εθνική Οδό Βέροιας-Σκύδρας, στο ύψος του Σιδηροδρομικού Σταθμού Νάουσας.
  • Στον νομό Πέλλας, στον κόμβο Γυψοχωρίου.
  • Στον νομό Πιερίας, στη δημοτική οδό Εθνικού Σταδίου Κατερίνης.
  • Στο 67ο χιλιόμετρο Παλαιάς Εθνικής Οδού Κατερίνης-Θεσσαλονίκης.
  • Στις Σέρρες στο μπλόκο στη διασταύρωση Σιδηροκάστρου.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες αγρότες και κτηνοτρόφοι της Κεντρικής Μακεδονίας θα λάβουν τις οριστικές αποφάσεις τους σχετικά με τον τρόπο που θα συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις.