Βίντεο με τη δράση συμμορίας που έκλεβε καταστήματα στην Αττική

Βίντεο με τη δράση συμμορίας που έκλεβε καταστήματα στην Αττική

Έχουν διαπράξει τουλάχιστον 34 διαρρήξεις-κλοπές από τον Μάρτιο του 2018

Στην δημοσιότητα έδωσε η ΕΛ.ΑΣ. κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, βίντεο στο οποίο φαίνεται ο τρόπος δράσης μελών συμμορίας, που διέπραττε κλοπές από καταστήματα σε διάφορες περιοχές της Αττικής κατ' εξακολούθηση.

Από την Αστυνομία έχει συλληφθεί ένας 34χρονος, ο οποίος με συνεργό του που αναζητείται, διέπραξαν από τον Μάρτιο του 2018 τουλάχιστον 34 διαρρήξεις-κλοπές από καταστήματα ειδών κινητής τηλεφωνίας, πρατήρια υγρών καυσίμων, μίνι μάρκετ και φαρμακεία σε διάφορες περιοχές της Αττικής, από τα οποία αφαιρούσαν χρηματικά ποσά και προϊόντα. Εμπλεκόμενοι στην ίδια υπόθεση είναι και τέσσερις αλλοδαποί, ιδιοκτήτες ή υπεύθυνοι λειτουργίας καταστημάτων πώλησης κινητών τηλεφώνων, κατηγορούμενοι για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση αποσκοπεί -σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.- στην προστασία του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική τους δράση, στη διευκόλυνση της διερεύνησης συμμετοχής τους και σε άλλες ομοειδούς βαρύτητας αξιόποινες πράξεις και στην αξίωση της Πολιτείας για τον ποινικό κολασμό των εγκλημάτων που τέλεσαν.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-2693915-6 του Τμήματος Ασφαλείας Αγίων Αναργύρων-Καματερού και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.