Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα – Ποιες περιοχές θα πλήξει

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα – Ποιες περιοχές θα πλήξει

Η μεγάλη αλλαγή του καιρού θα σημειωθεί από την Τρίτη

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εξέδωσε σήμερα η ΕΜΥ. Σύμφωνα με το δελτίο καιρού, σημαντική μεταβολή αναμένεται από τα νοτιοδυτικά με σημείο καμπής την Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου, το μεσημέρι.

Κύρια χαρακτηριστικά του μετώπου της κακοκαιρίας θα είναι:

Α. Τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και θα επηρεάσουν:

1. Την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου από τις απογευματινές ώρες τη νοτιά Πελοπόννησο, την Κρήτη, βαθμιαία την υπόλοιπη Πελοπόννησο, από τις βραδινές ώρες τα νησιά του ιονίου (νοτίως της Κέρκυρας), την ανατολική Στερεά Ελλάδα και την Εύβοια, τις Κυκλάδες και τη νύχτα τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Ειδικότερα για την Αττική, ισχυρά φαινόμενα προβλέπονται από τις βραδινές ώρες της Τρίτης (05-02-2019) έως και τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης (06-02-2019).

2. Την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου, τη Θεσσαλία , τις Σποράδες και την Πιερία, τις πρωινές ώρες την Πελοπόννησο, τα νησιά του Ιονίου (νοτίως της Κέρκυρας), την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πιθανώς πρόσκαιρα τη Χαλκιδική και τα νησιά του βορείου Αιγαίου.

3. Την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου, κατά διαστήματα τα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Σποράδες, καθώς και την ανατολική και τη νότια νησιωτική χώρα.

Β. Τους πολύ θυελλώδεις ανέμους ανατολικών διευθύνσεων, που η έντασή τους την Τρίτη (05-02-2019) θα φτάσει στα πελάγη τα 9 και πιθανώς στα νοτιοανατολικά τα 10 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (06-02-2019).

Γ. Τις χιονοπτώσεις που θα είναι κατά τόπους πυκνές:

  1. Την Τρίτη (05-02-2019) τις βραδινές ώρες στα ορεινά της Πελοποννήσου και της κεντρικής Στερεάς.
  2. Την Τετάρτη (06-02-2019) στα ορεινά και ημιορεινά της Θεσσαλίας και μέχρι το μεσημέρι στα ορεινά και ημιορεινά της κεντρικής Στερεάς.