Πέθανε ο πατέρας του Γιώργου Λάνθιμου

Πέθανε ο πατέρας του Γιώργου Λάνθιμου

Νοσηλευόταν στο ΓΝΑ Αεροπορίας

Την τελευταία του πνοή άφησε ο πατέρας του σκηνοθέτη Γιώργου Λάνθιμου, Αντώνης Λάνθιμος, που νοσηλευόταν στο 251 ΓΝΑ Αεροπορίας από τις 15 Ιανουαρίου και κατέληξε το πρωί της Παρασκευής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα αίτια του θανάτου του οφείλονται σε αναπνευστική ανεπάρκεια. Ο Αντώνης Λάνθιμος, υπήρξε διεθνούς φήμης αθλητής στο μπάσκετ. Την είδηση γνωστοποίησε ο δημοσιογράφος Βασίλης Σκουντής, ο οποίος έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook: «Τραγικό...Ο γιος ετοιμάζεται να σαρώσει τα Όσκαρ και ο Αντώνης Λάνθιμος έφυγε από τη ζωή πριν από λίγη ώρα. Καλή τύχη Γοργόνα...».

Ποιος ήταν ο Αντώνης Λάνθιμος

Ο εκλιπών γεννήθηκε το 1944, αγωνιζόταν ως φόργουορντ (1.93μ) και ξεχώριζε για την πλαστικότητα των κινήσεων του. Στις δεκαετίες του '60 και του '70, ήταν από τα βασικά στελέχη στην ομάδα μπάσκετ του Παγκρατίου, ενώ είχε ασχοληθεί και με το βόλεϊ -επίσης- στην αθηναϊκή ομάδα. Επί των ημερών τού Λάνθιμου, η ιστορική ομάδα κατετάγη στην πρώτη τριάδα της Α` εθνικής κατηγορίας. Ο Αντώνης Λάνθιμος, αποχώρησε από την ενεργό δράση το 1977, ενώ από το 1964 μέχρι το 1970, αγωνίσθηκε εννέα φορές με την εθνική ανδρών.