Στον Άρειο Πάγο η υπόθεση της καθαρίστριας από το Βόλο

Στον Άρειο Πάγο η υπόθεση της καθαρίστριας από το Βόλο

Στις 6 Φεβρουαρίου θα εξεταστεί η αίτηση αναίρεσης της ποινής κάθειρξης 10 ετών που της έχει επιβληθεί

Στις 6 Φεβρουαρίου θα ασχοληθεί ο Άρειος Πάγος με την γνωστή στο πανελλήνιο υπόθεση της καθαρίστριας απ΄ τον Βόλο, η οποία είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 10 ετών για χρήση πλαστού απολυτηρίου Δημοτικού Σχολείου.

Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα magnesianews.gr, το ανώτατο δικαστήριο της χώρας αναμένεται να εξετάσει την αίτηση αναίρεσης, που κατέθεσε ο συνήγορός της. Αν γίνει δεκτό το αίτημα, τότε η υπόθεση θα επιστρέψει πίσω στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας, για να εκδικαστεί εκ νέου. Η περιπέτεια της καθαρίστριας ξεκίνησε το 2016, όταν το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας την καταδίκασε σε κάθειρξη 15 ετών, αλλά παρέμεινε ελεύθερη, καθώς το δικαστήριο έδωσε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση που άσκησε.

Ωστόσο, στις 5 Νοεμβρίου 2018 το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας την καταδίκασε σε ποινή κάθειρξης 10 ετών και οδηγήθηκε στη φυλακή. Η υπόθεση προκάλεσε σάλο στο πανελλήνιο και τόσο ο πρόεδρος, όσο και η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου παρενέβησαν, ζητώντας να εξετάσουν την υπόθεση. Στις 28 Νοεμβρίου το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας έκανε δεκτή για λόγους υγείας την αίτηση αναστολής εκτέλεσης ποινής της καθαρίστριας, μέχρι να εκδοθεί απόφαση επί της αναίρεσης που ασκήθηκε στον Άρειο Πάγο και αφέθηκε ελεύθερη.