Βρέφος βρέθηκε νεκρό σε σάκο σε διαμέρισμα στην Θεσσαλονίκη

Βρέφος βρέθηκε νεκρό σε σάκο σε διαμέρισμα στην Θεσσαλονίκη

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν η ανήλικη διακομίστηκε σε νοσοκομείο της πόλης λόγω ακατάσχετης αιμορραγίας

Για παιδοκτονία διώκεται μία 17χρονη, η οποία γέννησε το παιδί της σε διαμέρισμα, αλλά μετά τον τοκετό το νεογνό φέρεται να της γλίστρησε από τα χέρια, με συνέπεια να πέσει στο έδαφος και να υποστεί κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, συνέπεια των οποίων φαίνεται πως επήλθε ο θάνατός του.

Όπως επιβεβαίωσαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πηγές της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, το περιστατικό συνέβη την προηγούμενη εβδομάδα στη δυτική Θεσσαλονίκη κι έγινε γνωστό όταν η ανήλικη διακομίσθηκε σε νοσοκομείο της πόλης λόγω ακατάσχετης αιμορραγίας.

Σύμφωνα με την κατάθεση της μητέρας που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η οποία είναι Ρομά και διαμένει με τους γονείς της, η ίδια αντιλήφθηκε, μόλις στο τελικό στάδιο της εγκυμοσύνης ότι κυοφορούσε και απέκρυψε την εγκυμοσύνη της από τους γονείς της. Απ' ό,τι φαίνεται αποφάσισε να γεννήσει μόνη της, με τραγική όμως κατάληξη για το νεογνό.

Αστυνομικοί ειδοποιήθηκαν και μετέβησαν στο διαμέρισμα όπου βρήκαν τυλιγμένο σε σάκο το άτυχο νεογέννητο. Η ανήλικη εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε νοσοκομείο και εις βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία η οποία διαβιβάστηκε στην εισαγγελία Πλημμελειοδικών. Ήδη η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια τακτικού ανακριτή.