Παρέμβαση της εισαγγελέως του ΑΠ για την καταγγελία ΚΚΕ για συνακροάσεις

Παρέμβαση της εισαγγελέως του ΑΠ για την καταγγελία ΚΚΕ για συνακροάσεις

Για δεύτερη φορά μπαίνουν στο στόχαστρο της δικαιοσύνης οι καταγγελίες του ΚΚΕ για τηλεφωνικές συνακροάσεις

Για δεύτερη φορά μπαίνουν στο στόχαστρο της δικαιοσύνης οι καταγγελίες του ΚΚΕ για τηλεφωνικές συνακροάσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας του. Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με αφορμή νέες καταγγελίες του ΚΚΕ οι οποίες έρχονται δυο χρόνια μετά τις αρχικές αναφορές για συνακροάσεις για τις οποίες, μάλιστα, είναι ανοικτή εισαγγελική έρευνα.

Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός μαζί με την παραγγελία της διαβίβασε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών δημοσιεύματα του Τύπου στα οποία περιλαμβάνεται η επερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή αλλά και οι καταγγελίες για καθυστερήσεις στο πόρισμα της πρώτης έρευνας. Μάλιστα, η κ. Δημητρίου ζήτησε να γίνουν άμεσα ενέργειες και να ενημερωθεί γι’ αυτές.

Πάντως, το ΚΚΕ καταγγέλλει «νέο κρούσμα τηλεφωνικών συνακροάσεων, στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της ΚΕ, με τρίτους, μεταξύ των οποίων και το τηλεφωνικό κέντρο άλλου κόμματος» σημειώνοντας ότι «προκαλεί τεράστια ερωτηματικά το γεγονός ότι δύο και πλέον χρόνια, μετά το πρώτο κρούσμα, οι αρμόδιες αρχές κωλυσιεργούν απαράδεκτα να καταλήξουν σε πόρισμα».

Επιπλέον, επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση και τις αρμόδιες αρχές για την απαράδεκτη, όπως τη χαρακτηρίζει, καθυστέρηση «αποκάλυψης των υπαίτιων, με αποτέλεσμα τα κρούσματα των τηλεφωνικών συνακροάσεων να συνεχίζονται».