«Εσύ δεν είσαι που τράβαγες το ντοκιμαντέρ για την Χρυσή Αυγή;»

«Εσύ δεν είσαι που τράβαγες το ντοκιμαντέρ για την Χρυσή Αυγή;»

Η καταγγελία του δημοσιογράφου Thomas Iacobi για την επίθεση που δέχτηκε στο χθεσινό συλλαλητήριo

Συγκλονίζει το ηχητικό ντοκουμέντο της επίθεσης που δέχτηκε χθες ο δημοσιογράφος Thomas Iacobi την ώρα που κάλυπτε το συλλαλητήριο κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών για ξένα μέσα ενημέρωσης.

Ο κ. Iacobi είναι ένας εκ των δύο σεναριογράφων του ντοκιμαντέρ «Χρυσή Αυγή: Προσωπική υπόθεση» το οποίο σκηνοθέτησε η Angelique Kourounis.

Ακολουθούν όσα ακούγονται στο ηχητικό σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Εσύ δεν είσαι που έκανες το ντοκιμαντέρ ρε»; «Εσύ δεν είσαι που τράβαγες το ντοκιμαντέρ για την Χρυσή Αυγή (…) σβήστο τώρα, σβήστο» (αναφερόμενος σε αρχεία που είχε καταγράψει στο κινητό του).

«Άσε με λιγάκι να το κάνω αυτό…το σβήνω. Σταμάτα να με τραβάς», ακούγεται να λέει με δυσκολία ο δημοσιογράφος που δέχεται συνεχώς γροθιές και χτυπήματα.

«Σβήστο τώρα, τώρα προχώρα ρε».

«Θα το κάνω τώρα».

«Σβήστο προχώρα, πάρε το κινητό», ακούγεται να φωνάζει κάποιος άλλος από τους δράστες.

«Αφήστε με να το κάνω.. όχι αυτό είναι το εργαλείο μου. Το σβήνω, αλλά αφήστε με να το κάνω». «Τώρα, τώρα», «Δεν μπορώ να αναπνεύσω…το σβήνω, το σβήνω.. αλλά»...

«Ντοκιμαντέρ για την Χρυσή Αυγή; Ντοκιμαντέρ για την Χρυσή Αυγή;»

«Αφήστε τον ρε παιδιά..» ακούγεται μια φωνή…

«Βοήθεια» ... «Το κινητό ρε παιδιά»...

«Ρε μ… έλα εδώ. Τώρα βοήθεια; Φέρε το κινητό, προχώρα .. το κινητό πάρτου, φέρε το κινητό… θα γ…ς».

Τι καταγγέλλει η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου Ελλάδος

Το ΔΣ της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου Ελλάδος (ΕΑΞΤ) καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση εναντίον δημοσιογράφων από βίαιη ομάδα διαδηλωτών κατά τη διάρκεια της χτεσινής συγκέντρωσης στο Σύνταγμα.

Το μέλος της ΕΑΞΤ Thomas Jacobi γρονθοκοπήθηκε από αγνώστους καθώς κάλυπτε δημοσιογραφικά την συγκέντρωση. Οι επιτιθέμενοι τον τραυμάτισαν επικίνδυνα στο πρόσωπο και κατέστρεψαν εξοπλισμό του, απαιτώντας από τον κύριο Jacobi να διαγράψει υλικό από το κινητό του τηλέφωνο. Ακόμα χειρότερη κατάληξη αποφεύχθηκε με την επέμβαση της αστυνομίας.

Σε διαφορετικά σημεία της πλατείας, άλλα ακραία στοιχεία τραυμάτισαν φωτογράφους, εκ των οποίων ο ένας εργαζόταν για ξένο μέσο, και επιτέθηκαν σε συνεργείο της ΕΡΤ.

Η ΕΑΞΤ συμπαρίσταται στους τραυματίες συναδέλφους και ζητά από τις αρχές να διαλευκάνουν ταχέως τα επεισόδια.