Αποπνικτική η ατμόσφαιρα στο Σύνταγμα από τα χημικά – Τραυματίστηκαν 10 αστυνομικοί – Φωτογραφίες από τα επεισόδια

Αποπνικτική η ατμόσφαιρα στο Σύνταγμα από τα χημικά – Τραυματίστηκαν 10 αστυνομικοί – Φωτογραφίες από τα επεισόδια

Πληροφορίες για τραυματίες - Δείτε ζωντανά την εικόνα από το Σύνταγμα

Ένταση επικράτησε πριν από λίγο στο ίδιο σημείο έξω από τη Βουλή με διαδηλωτές που συμμετέχουν στο συλλαλητήριο κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών  και προσπαθούν να ανέβουν τα σκαλιά της Βουλής πίσω από τον Άγνωστο Στρατιώτη και να απωθούνται από τα ΜΑΤ, ενώ έπειτα να μεταφέρονται στο πλάι της Βουλής όπου και εκεί υπήρξε εκ νέου μεγάλη ένταση.

Η ατμόσφαιρα έχει γίνει αποπνικτική από τα χημικά με τον κύριο όγκο των διαδηλωτών να πηγαίνει προς το κάτω μέρος του Συντάγματος.

Από τα μεγάφωνα έγινε έκκληση για ασθενοφόρο καθώς υπάρχουν πληροφορίες για τραυματισμένο διαδηλωτή.

Σε 60.000 πολίτες εκτιμά η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής τους πολίτες που βρέθηκαν στην περιοχή της Πλατείας Συντάγματα για το συλλαλητήριο.

Σύμφωνα πάντα με την ΓΑΔΑ,για το συλλαλητήριο έφτασαν στην Αττική 326 λεωφορεία, από τα οποία τα 253 από τον σταθμό διοδίων Αφιδνών, τα 71 από τον σταθμό διοδίων Ελευσίνας και τα 2 από την Κρήτη. Τα λεωφορεία φυλάσσονται από αστυνομικές δυνάμεις σε χώρους στάθμευσης.

Παράλληλα, κατά την διάρκεια των επεισοδίων στο συλλαλητήριο από ομάδα κουκουλοφόρων τραυματίστηκαν δέκα αστυνομικοί όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεω.

Από τα μεγάφωνα της μεγάλης συγκέντρωσης στην πλατεία Συντάγματος ακούγονται συνεχώς εκκλήσεις ώστε να μην αποχωρήσει ο κόσμος από το σημείο παρόλο που ξεκίνησε ένα ψιλόβροχο πριν από λίγα λεπτά.

Συγκεκριμένα ακούγεται από τα μεγάφωνα «μη φύγει κανείς, μουσκεμένοι ως το κόκκαλο».
Οι εκκλήσεις ωστόσο είναι συνεχείς καθώς η κατάσταση στο Σύνταγμα είναι ασφυκτική λόγω των επεισοδίων και της ευρείας χρήσης χημικών.

Παρέμβαση για τα επεισόδια στο Σύνταγμα από τον πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Σε δήλωσή του ο κ. Σαμαράς λέει χαρακτηριστικά: «Τα εκατομμύρια των Ελλήνων είναι και θα είναι κατά της συμφωνίας των Πρεσπών. Οποία προβοκάτσια κι αν σοφιστούν, όσα δακρυγόνα κι αν ρίξουν ο λαός μένει όρθιος για τη Μακεδονία».

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά τα όσα συμβαίνουν στην πλατεία Συντάγματος μέσα από το news.gr σας.

Φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος