Πρόσφυγες από τη Συρία έφθασαν με ταχύπλοο στην… Τήνο

Πρόσφυγες από τη Συρία έφθασαν με ταχύπλοο στην… Τήνο

Σκάφος του Λιμενικού αναζητά το ταχύπλοο του Τούρκου διακινητή

Δεκατρείς πρόσφυγες από Συρία και έναν από το Ιράκ αποβιβάστηκαν σήμερα στην Τήνο από ταχύπλοο σκάφος διακινητών παράτυπων μεταναστών, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα cyclades24.gr.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που επικαλείται η ιστοσελίδα, οι 13 πρόσφυγες εντοπίστηκαν από αγρότη του νησιού να περπατούν με σακίδια στον ώμο στο βόρειο τμήμα της Τήνου, στη παραλία της Λιβάδας, όπου τους οδήγησε και τους εγκατέλειψε ο Τούρκος διακινητής. Οι πρόσφυγες έφθασαν στο νησί με πλαστικό ταχύπλοο σκάφος, ενώ ο Τούρκος διακινητής απομακρύνθηκε από το νησί, διαφεύγοντας προς το παρόν τη σύλληψη, με το σκάφος του Λιμενικού Σώματος να συμμετέχει στην επιχείρηση εντοπισμού και σύλληψης του.

Δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος σε συνεργασία με αστυνομικούς «χτένισαν» την περιοχή και σύμφωνα με πληροφορίες εντόπισαν και συνέλαβαν στα πλαίσια του αυτοφώρου τους 13 αλλοδαπούς. Αμέσως στήθηκε μια μεγάλη επιχείρηση για την μεταφορά τους στο Λιμεναρχείο Τήνου, όπου και οδηγήθηκαν για τη λήψη καταθέσεων, με στόχο την πλήρη εξακρίβωση των στοιχείων τους, αλλά και των συνθηκών άφιξης τους στη Τήνο.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, ότι οι 13 συλληφθέντες, 5 γυναίκες και 8 άνδρες, παραμένουν κρατούμενοι με εντολή του Εισαγγελέα. Οι παράτυποι μετανάστες οδηγήθηκαν αργά το βράδυ σε ξενώνες του Πανελληνίου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου, είναι καλά στην υγειά τους, ενώ φυλάσσονται από δυνάμεις του Λιμεναρχείου και του Α.Τ. Τήνου.

Φωτογραφία αρχείου