Μηνυτήρια αναφορά της Παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας για τις Πρέσπες

Μηνυτήρια αναφορά της Παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας για τις Πρέσπες

Ζητά την διενέργεια έρευνα για τα αδικήματα της δωροληψίας και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος

Στη δικαιοσύνη προσέφυγε η Παμμακεδονική Συνομοσπονδία, ζητώντας να ερευνηθεί το ενδεχόμενο να έχουν χρηματιστεί βουλευτές ενόψει της ψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Η Συνομοσπονδία κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, με την οποία στρέφεται κατά παντός υπευθύνου, που εμπλέκεται στην υπόθεση της Συμφωνίας των Πρεσπών και έχει ενδέχεται να έχει διαπράξει τα αδικήματα της δωροληψίας πολιτικών, παθητική και ενεργητική δωροδοκία, όπως και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Στην μηνυτήρια αναφορά γίνεται λόγος σε σειρά δηλώσεων, οι οποίες όπως υπογραμμίζεται «αιωρείται η υπόνοια ότι μέλη του υπουργικού συμβουλίου ή του Ελληνικού κοινοβουλίου κατέστησαν αργυρώνητα και διοχέτευσα συγκεκριμένο και κατονομαζόμενο μετά βεβαιότητας ποσό χρημάτων, προκειμένου να επιτευχθεί το μείζον πολιτικό αποτέλεσμα της επιψηφίσεως της Συνθήκης των Πρεσπών το οποίο ήτο αμφίβολο, εν όψει της ισχνής έως αμφίβολης πλειοψηφίας στα κοινοβούλια των δύο συμβαλλομένων κρατών».

Αναφέρονται στα όσα είπε ο τέως υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος στο υπουργικό συμβούλιο τον περασμένο Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα οποία ο Τζορτζ Σόρος χρηματοδότησε με 50 εκατ. ευρώ την Ελληνική Κυβέρνηση με σκοπό της εξαγορά πολιτικών προσώπων στην χώρα μας και τα Σκόπια. Επιπλέον, σημειώνουν τις σχετικές αναφορές του τέως υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζία (Κρήτη TV και OPEN TV), ενώ επισημαίνουν ότι στο tweeter ο Πάνος Καμμένος κάνει λόγο για μπόνους μαύρου χρήματος των 2 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, με την μηνυτήρια αναφορά τους ζητούν να ερευνηθεί αν ο Πάνος Καμμένος αληθώς κατήγγειλε ενεργητική και παθητική δωροδοκία των βουλευτών των κοινοβουλίων των Σκοπίων και της Ελλάδος. Επιπλέον, στην περίπτωση που διαπιστωθεί το αδίκημα της δωροδοκίας δεν έχει διαπραχθεί, να διερευνηθεί εάν ο Πάνος Καμμένος διέπραξε το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης κατά το Νίκου Κοτζίας για τον προσπορισμό πολιτικού οφέλους αλλά και αν έχουν διαπραχθεί τυχόν άλλα αδικήματα.