Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ: Ασθενής μαχαίρωσε νοσοκόμα μέσα στο «Ερυθρός Σταυρός»

Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ: Ασθενής μαχαίρωσε νοσοκόμα μέσα στο «Ερυθρός Σταυρός»

«Θα θρηνήσουμε θύματα συναδέλφους από την πλημμελή φύλαξη και τις αλλοπρόσαλλες δηλώσεις Πολάκη», αναφέρει η Ομοσπονδία

Ένα σοβαρότατο περιστατικό κατήγγειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) που έλαβε χώρα την περασμένη Παρασκευή 11 Ιανουαρίου, στο Νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός. Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση, χειρουργημένος ασθενής στην Αγγειοχειρουργική κλινική του «Ερυθρός Σταυρός» εξήλθε λαθραία από την κλινική και την Δευτέρα επέστρεψε και έστησε ενέδρα στην Προϊσταμένη Νοσηλεύτρια του Τμήματος.

«Όταν άνοιξε η πόρτα του ασανσέρ και αντίκρισε την Προϊσταμένη και μια άλλη συνάδελφο, βρίζοντας αναίτια επιτέθηκε στη Προϊσταμένη με μαχαίρι, χωρίς να προηγηθεί κάτι. Το χειρουργείο που υπεβλήθη πήγαινε πολύ καλά. Μαχαίρωσε τη Προϊσταμένη στο μηρό προκαλώντας βαθιά τραύματα. Φώναξαν βοήθεια οι παριστάμενοι και δύο αστυνομικοί που φρουρούσαν κρατούμενο σε θάλαμο της κλινικής τον αφόπλισαν και κάλεσαν την αστυνομία

Οι αστυνομικοί που κλήθηκαν από τους αστυνομικούς - φρουρούς συνέλαβαν τον Ασθενή και δικάστηκε με τη διαδικασία του αυτοφώρου», σημειώνεται.

Η γυναίκα νοσηλεύτηκε επί δύο ημέρες στο Νοσοκομείο και πλέον είναι καλά στην υγεία της, όπως δηλώνουν.

«Προξενεί εντύπωση η στάση του Διοικητή. Δεν είπε τίποτα. Δεν έκανε τίποτα και κάλεσε να αποσιωπήσουν το γεγονός. Δεν επισκέφθηκε καν τη συνάδελφο στο θάλαμο του Νοσοκομείου που νοσηλευόταν. Τέτοια απάθεια και ανευθυνότητα. Θα θρηνήσουμε θύματα συναδέλφους από την πλημμελή φύλαξη και τις αλλοπρόσαλλες δηλώσεις Πολάκη», καταλήγει η ανακοίνωση.