Εκτός καθηκόντων γιατρός για το θάνατο νεογνού

Σε προσωρινή αργία τέθηκε παιδοχειρουργός, οποίος έκανε επέμβαση σε βρέφος που λίγο αργότερα έχασε τη ζωή του. Ο συγκεκριμένος γιατρός κατηγορείται από τους γονείς για το θάνατο του παιδιού και ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου Νίκος Κόκκινης τον έπαυσε προσωρινά από τα καθήκοντά του.

Το 11 μηνών αγοράκι άφησε την τελευταία του πνοή στο Νοσοκομείο, ύστερα από επιπλοκές μετά από επέμβαση ρουτίνας και ύστερα από τρεις εγχειρήσεις βουβωνοκήλης σε διάστημα τριών ημερών.

Ο ιατροδικαστικής, ο οποίος ανέλαβε τη νεκροψία - νεκροτομή, παρουσία τεσσάρων ιατρών, μίλησε για ιατρικό λάθος λέγοντας ότι δεν έγινε σωστή συρραφή των ραμμάτων στην πρώτη επέμβαση που οδήγησε σε εισχώρηση του εντέρου, με αποτέλεσμα "τον στραγγαλισμό και τη νέκρωση του", τα οποία προκάλεσα τη σηψαιμία και τον θάνατο του βρέφους.

Από την πλευρά του, ο πατέρας του άτυχου βρέφους, σοκαρισμένος από το τραγικό συμβάν, περιέγραψε όλο το ιστορικό της υπόθεσης, στη διάρκεια της οποίας υποβλήθηκε και τις τρεις επεμβάσεις στο 11 μηνών παιδί του, κάνοντας λόγο για βαρύτατα ιατρικά λάθη και στρεφόμενος κατά του γιατρού που έκανε την πρώτη επέμβαση υποστηρίζοντας ότι «δεν συμπεριφέρθηκε σωστά».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΠΑΓΝΗ, ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου αποφάσισε “την αναστολή της άσκησης καθηκόντων του Ιατρού Σακελλάρη Γεωργίου Ε.Α.΄ Παιδοχειρουργικής Κλινικής ΠΑ.Γ.Ν.Η.”.