Ψωμιάδης: Πολιτικός λαγός της Νοτοπούλου ο Μπουτάρης

Ψωμιάδης: Πολιτικός λαγός της Νοτοπούλου ο Μπουτάρης

Στην αντεπίθεση ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης για τον χαρακτηρισμό «πρόστυχος» που του απέδωσε ο νυν δήμαρχος

«Πολιτικό λαγό της Νοτοπούλου» χαρακτήρισε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, ο οποίος νωρίτερα τον αποκάλεσε «πρόστυχο», για το γεγονός ότι αρνείται, ότι συμμετείχε στην επίθεση εναντίον του τον περασμένο Μάιο και για την οποία κατέστη κατηγορούμενος από τον εισαγγελέα, .

«Ομολογώ πως δεν περίμενα, ότι θα επιλέξει τώρα, στο τέλος της θητείας του, να λειτουργήσει ως πολιτικός λαγός της Νοτοπούλου», ανέφερε χαρακτηριστικά σε γραπτή του δήλωση ο κ. Ψωμιάδης. Παράλληλα, εξαπολύει επίθεση εναντίον του απερχόμενου δημάρχου, αναφέροντας ότι «με αποκάλεσε "πρόστυχο", ο δήμαρχος που παραπέμπεται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, για την υπόθεση διπλών αμοιβών και παράνομων επιδομάτων που δίδονταν επί της Προεδρίας του στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Με αποκάλεσε "πρόστυχο" ο υμνητής του Κεμάλ Ατατούρκ, ο αρνητής των Γενοκτονιών, που "χέστηκε" για τη σφαγή των προγόνων μας».

Καταλήγοντας αναφέρει, ότι «προσωπικά, λυπάμαι που επέλεξε να μην είναι εκ νέου υποψήφιος. Τον ήθελα αντίπαλο μου. Σε κάθε περίπτωση και επειδή σέβομαι την ηλικία του, δεν πρόκειται να τον ακολουθήσω στην οδό που επέλεξε. Αντιθέτως τον ευχαριστώ για μία ακόμη φορά, για τη στήριξη που απλόχερα μου προσφέρει...».

Ο κ. Μπουτάρης αναφερόμενος στον πρώην περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας μετά την παραπομπή του σε δίκη στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης για την εις βάρος του επίθεση, είπε ότι «τον μικρότερο χαρακτηρισμό που μπορώ να πω για τον Παναγιώτη Ψωμιάδη, είναι πως είναι πρόστυχος. Το να αρνείται ότι συμμετείχε σε όλη την ιστορία του Μαΐου και ότι, όπως φαίνεται καθαρά από τα βίντεο, διέγειρε τα πλήθη και να αρνείται ότι ήταν παρών, αυτό είναι μια προστυχιά».

«Εκείνο που μπορώ να πω, είναι ότι εγώ τον δέχτηκα θεσμικά, όπως όλους τους υποψηφίους. Ο Ψωμιάδης είναι πρόστυχος κι όσοι τον ψηφίζουν, ας το έχουν στο νου τους. Ας καθαρίσει πρώτα με τα 45αρια του, ας καθαρίσει με την ιστορία της Βόλβης και μετά τα λέμε» συμπλήρωσε ο κ.Μπουτάρης.