Με δυσκολία η κυκλοφορία των οχημάτων στο νομό Θεσσαλονίκης

Με δυσκολία η κυκλοφορία των οχημάτων στο νομό Θεσσαλονίκης

«Η «Σοφία» αναμένεται να σκληρύνει τη στάση της τις επόμενες ώρες»

Με δυσκολία διεξάγεται εν μέσω της κακοκαιρίας «Σοφία» η κυκλοφορία των οχημάτων στο νομό Θεσσαλονίκης, επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επικεφαλής του τμήματος πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μπάμπης Στεργιάδης, γνωστοποιώντας δε ότι «ήδη αποφασίσαμε να κηρύξουμε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το νομό Χαλκιδικής».

Τονίζοντας ότι οι περιφερειακοί δρόμοι προς τα νοσοκομεία και το αεροδρόμιο είναι ανοιχτοί, ο κ. Στεργιάδης απηύθυνε έκκληση προς τους οδηγούς, «να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, αλλά και να είναι εξοπλισμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες, προκειμένου να τις χρησιμοποιήσουν εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο». Παράλληλα, ο ίδιος απηύθυνε έκκληση προς τους οδηγούς, να φροντίζουν πάντα να αφήνουν μια λωρίδα κενή, ώστε «να μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους τα 75 μηχανήματα-αλατιέρες που βρίσκονται στους δρόμους της Κεντρικής Μακεδονίας».

Στο πλαίσιο αυτό, ο ίδιος επισήμανε ότι τα προβλήματα που προέκυψαν στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Μουδανίων, είναι αποτέλεσμα του γεγονότος ότι «πολλά οχήματα επιχείρησαν να ανέβουν την Καρδία, χωρίς να έχουν αντιολισθητικές αλυσίδες». Το αποτέλεσμα ήταν η τροχαία να προχωρήσει σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, αποκλείοντας το ρεύμα του αυτοκινητόδρομου προς Χαλκιδική στο ύψος του κόμβου Αεροδρομίου και εκτρέποντας την κυκλοφορία των οχημάτων προς τη λεωφόρο Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής. Μεταξύ άλλων, ο κ. Στεργιάδης επισήμανε ότι σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση «η «Σοφία» αναμένεται να σκληρύνει τη στάση της τις επόμενες ώρες».