39χρονος ρήμαζε σπίτια σε Θεσσαλονίκη και Πεύκη Αττικής

39χρονος ρήμαζε σπίτια σε Θεσσαλονίκη και Πεύκη Αττικής

Η δράση του διήρκεσε από το Μάιο έως και τον Δεκέμβριο του 2016

Η συμμετοχή ενός 39χρονου σε ληστείες από το Μάιο έως και τον Δεκέμβριο του 2016 στον Λαγκαδά, τη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης, καθώς και στην Πεύκη Αττικής, αποκαλύφθηκε, σύμφωνα με την Αστυνομία, όταν ο φερόμενος ως δράστης - ήδη έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης – ταυτοποιήθηκε για την απόπειρα ανθρωποκτονίας ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων στην Πιερία, τον περασμένο Ιανουάριο.

«Στην Πεύκη Αττικής που διέπραξε με συνεργό του, ο οποίος συνελήφθη και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ, πυροβόλησε κατά αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., όπου βολίδα του πυροβόλου όπλου σφηνώθηκε σε κράνος μηχανής αστυνομικού, χωρίς ωστόσο να τον τραυματίσει» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Τάνος.

Στον Λαγκαδά, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο 39χρονος και ο συνεργός του κατηγορούνται ότι άρπαξαν το χρηματικό ποσό των 50.000 ευρώ από μία 56χρονη, έξω από τράπεζα, ενώ τον Μάρτιο του 2017, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, φέρεται να διέρρηξε ιδιωτικό αυτοκίνητο αστυνομικού, από το οποίο αφαίρεσε μεταξύ άλλων την υπηρεσιακή του ταυτότητα και το χρηματικό ποσό των 700 ευρώ.