Την Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών «έδειξε» η εκρηκτική ύλη στον ΣΚΑΪ

Την Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών «έδειξε» η εκρηκτική ύλη στον ΣΚΑΪ

Τα αποτελέσματα που προέκυψαν από τις χημικές αναλύσεις από τη σκόνη που συνέλεξαν οι αστυνομικοί

Την εκρηκτική ύλη που χρησιμοποιεί η τρομοκρατική οργάνωση Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών χρησιμοποίησαν οι βομβιστές που έκαναν στην επίθεση που σημειώθηκε στο ΣΚΑΪ τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας.

Όπως αναφέρθηκε στο δελτίο ειδήσεων του Alpha πρόκειται για αμμωνιοδυναμίτιδα και οι βομβιστές φαίνεται πως χρησιμοποίησαν 10 κιλά της εν λόγω εκρηκτική ύλης.

Τα αποτελέσματα αυτά προέκυψαν από τις χημικές αναλύσεις από τη σκόνη που συνέλεξαν οι αστυνομικοί έξω από το κτήριο του ΣΚΑΪ και της Καθημερινής.

Αυτό που περιμένουν οι αστυνομικοί είναι την προκήρυξη για την ανάληψη ευθύνης.

Κλεμμένο από τη Νέα Ιωνία το όχημα της επίθεσης

Από τη Νέα Ιωνία είχε κλαπεί το ΙΧ όχημα που εντοπίστηκε καμένο το πρωί της Δευτέρας στα Πετράλωνα και η Αντιτρομοκρατική συνδέει με την επίθεση στο ΣΚΑΙ, στα κεντρικά του ομίλου, στο Φάληρο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το όχημα μάρκας Opel Corsa και ασημί χρώματος, είχε κλαπεί στις 18 Νοεμβρίου. Το αυτοκίνητο, σύμφωνα με μαρτυρίες, άφησαν οι επιβαίνοντες περίπου 15 λεπτά μετά το τηλεφώνημα για τη βόμβα στο ΣΚΑΙ και στη συνέχεια του έβαλαν φωτιά. Το αυτοκίνητο έφερε πλαστή πινακίδα κυκλοφορίας που ανήκει σε άλλο όχημα. Το ΙΧ ερευνάται στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας και εξετάζεται αν πρόκειται για το όχημα φυγής των δραστών.