Το αδιαχώρητο στις δομές φιλοξενίας των Ενόπλων Δυνάμεων

Το αδιαχώρητο στις δομές φιλοξενίας των Ενόπλων Δυνάμεων

Ο αριθμός προσφύγων και μεταναστών ανέρχεται στα 27.455 άτομα σε συνολικά 30 εγκαταστάσεις

Παραμένουν υπεράριθμοι οι πρόσφυγες και μετανάστες, που διαμένουν στις δομές φιλοξενίας σε Κω, Λέσβο, Σάμο, Διαβατά και Παλαιά Γεωργική Σχολή Σερρών που διαχειρίζονται οι Ένοπλες Δυνάμεις.

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ «στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης συνδρομής και του κεντρικού συντονιστικού ρόλου που έχουν αναλάβει οι Ένοπλες Δυνάμεις για την εύρυθμη λειτουργία, τοπικά, των δομών φιλοξενίας προσφύγων», μειώθηκαν μόλις κατά 24 άτομα σε σχέση με την περασμένη Πέμπτη οι πρόσφυγες και μετανάστες που διαμένουν σε 30 δομές φιλοξενίας που διαχειρίζονται οι Ένοπλες Δυνάμεις.

Συγκεκριμένα, χθες καταγράφηκαν 27.455 άτομα έναντι 27.479 ατόμων την περασμένη Πέμπτη. Η δυνατότητα φιλοξενίας των 30 δομών παραμένει στα 26.273 άτομα. Οι δομές φιλοξενίας Λέσβου, Σάμου, Κω, Διαβατών και Παλαιάς Γεωργικής Σχολής Σερρών έχουν υπεράριθμους πρόσφυγες και μετανάστες σύμφωνα με την κατανομή προσφύγων που γίνεται από τους αρμόδιους φορείς .

Οι τρεις κλάδοι των Ενόπλων Δυνάμεων παρείχαν 13.566 μερίδες φαγητού. Για την υγειονομική κάλυψη των προσφύγων και μεταναστών διατίθεται ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό από τους τρεις Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων.