Τι υποστηρίζει το ΓΕΣ για την απόσπαση φαντάρου από τη Λέσβο στην Αθήνα

Τι υποστηρίζει το ΓΕΣ για την απόσπαση φαντάρου από τη Λέσβο στην Αθήνα

Το θέμα ανέδειξε με ερώτησή της προς τον Πάνο Καμμένο η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ

Διευκρινίσεις για την υπόθεση της απόσπασης ενός στρατιώτη από τη Λέσβο στην Αθήνα, την οποία ανέδειξε με ερώτησή της προς τον Πάνο Καμμένο η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, έδωσε με ανακοίνωσή του το Γενικό Επιτελείο Στρατού.

Στην ερώτησή της, η ΚΟ του ΚΚΕ κατήγγειλε «εκδικητική ενέργεια», καθώς ο εν λόγω στρατιώτης με παρουσία του στην αναφορά είχε ζητήσει να σβηστεί το «σύνθημα» του χιτλερικού στρατάρχη Έριχ φον Μάνσταϊν από τοίχο του στρατοπέδου στη Λέσβο.

Παίρνοντας θέση για το περιστατικό, το Γενικό Επιτελείο Στρατού διευκρινίζει ότι η απόσπαση του εν λόγω στρατιώτη είχε αποφασιστεί με σκοπό την ενίσχυση της Στρατιωτικής Μουσικής της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Υποστήριξης Στρατού (ΑΣΔΥΣ), για την εορταστική περίοδο, λαμβάνοντας υπόψη την επαγγελματική του ιδιότητα (μουσικοσυνθέτης), το μόνιμο τόπο κατοικίας του (Αθήνα) και την έγγραφη δήλωση επιθυμίας του για μετάθεση στην Αθήνα.

Η συγκεκριμένη απόφαση, προσθέτει το ΓΕΣ, ελήφθη πριν δημιουργηθεί το ζήτημα της επιγραφής στον τοίχο της Μονάδας και πριν ο στρατιώτης εκδηλώσει προφορικά την επιθυμία του για παραμονή στη νήσο Λέσβο. Κατόπιν του προφορικού αιτήματός του, που υποβλήθηκε στις 18 Δεκεμβρίου 2018, προς τον Διοικητή της Μονάδας του, ο στρατιώτης με το πέρας της εορταστικής του άδειας, στις 27 Δεκεμβρίου 2018, θα επιστρέψει στη νήσο Λέσβο για να συνεχίσει τη θητεία του.