Στο μικροσκόπιο της αντιτρομοκρατικής τα ίχνη των δραστών

Στο μικροσκόπιο της αντιτρομοκρατικής τα ίχνη των δραστών

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, στο χτύπημα έλαβαν μέρος πέντε έως επτά άτομα και δύο αυτοκίνητα

«Μεγαλύτερη και καταστροφικότερη» θα μπορούσε να είναι η έκρηξη στις εγκαταστάσεις του ΣΚΑΪ, σύμφωνα με βαλλιστικό αναλυτή Γ. Ραυτογιάννη που μίλησε το πρωί στην ΕΡΤ. Οι υλικές ζημιές εκτείνονται σχεδόν σε όλους τους ορόφους και κυρίως στον πρώτο και δεύτερο όροφο ενώ ταυτόχρονα η αντιτρομοκρατική έχει βάλει στο στόχαστρο των ερευνών, δυο άτομα οι αποκαλούμενοι «Ξανθός» και «Σγουρομάλλης». Πλαστές ταυτότητες με φωτογραφίες των δύο ανδρών είχαν βρεθεί το 2017 στο διαμέρισμα-γιάφκα της Πόλας Ρούπα, στην Ηλιούπολη της Αθήνας.

Στις ταυτότητες αναγράφονταν ψεύτικα ονοματεπώνυμα «Τ. Ευστάθιος» και «Π. Ιωάννης», αναφέρει ο τηλεοπτικός σταθμός.

Η Αστυνομία θεωρεί πιθανότερους αυτουργούς την «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» λόγω του περιεχομένου του εκρηκτικού μηχανισμού και της ομοιότητας με παλαιότερες επιθέσεις που αποδίδονται στην οργάνωση.

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας εκτιμούν πως στο χτύπημα στον ΣΚΑΪ έλαβαν μέρος πέντε έως επτά άτομα και δύο αυτοκίνητα.

Κλεμμένο ΙΧ στα Πετράλωνα

Οι αρχές, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, αναζητούν τον αριθμό πλαισίου του καμμένου ΙΧ που βρέθηκε με πλαστές πινακίδες, ενώ το σημείο ήταν «τυφλό», χωρίς κάμερα ασφαλείας. Επιπλέον, σύμφωνα πάντα με το κρατικό κανάλι, τα προειδοποιητικά τηλεφωνήματα έγιναν από δύο διαφορετικές φωνές, (1.55 και 1.57 ώρα Ελλάδος) και από διαφορετικά καρτοκινητά, ενώ τονίστηκε 3 φορές ότι «δεν είναι φάρσα». Υποδείχθηκε μάλιστα το σημείο της πεζογέφυρας που έπρεπε να εκκενωθεί, στα σκαλιά βγαίνοντας από Κηφισό, αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες.