Ένταση στη Θεσσαλονίκη – Φωτοβολίδες και χημικά στη συγκέντρωση στο Λευκό Πύργο

Ένταση στη Θεσσαλονίκη – Φωτοβολίδες και χημικά στη συγκέντρωση στο Λευκό Πύργο

Διαδηλωτές έριξαν φωτοβολίδες σε αστυνομικούς

Στο σημείο εκκίνησης, στον Λευκό Πύργο, κατέληξε η πορεία των διαδηλωτών που διαμαρτύρονται για τη συμφωνία των Πρεσπών. Αρχικά οι διαδηλωτές κρατώντας ελληνικές σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Λευκού Πύργου. Εκεί υπήρχαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες, δημιουργώντας ανθρώπινη αλυσίδα, δεν τους επέτρεψαν να κινηθούν προς το Αλεξάνδρειο Αθλητικό Μέλαθρο, όπου μιλούσε ο πρωθυπουργός.

Τελικά, συγκρότησαν πορεία, η οποία μέσω της Λεωφόρου Νίκης, έστριψε προς Βενιζέλου, κινήθηκε ανάμεσα στα αυτοκίνητα στην οδό Τσιμισκή, στη συνέχεια πέρασε από τις οδούς Καρόλου Ντιλ, Λεωφόρο Νίκης κι επέστρεψε στην πλατεία Λευκού Πύργου.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν τους δρόμους που οδηγούσαν στην Εγνατία, καθώς πρόθεση των διαδηλωτών ήταν να κινηθούν προς τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκονται εκεί.

Όπως μεταδίδει το thestival.gr, ορισμένοι διαδηλωτές, μετά την ολοκλήρωση της πορείας έριξαν φωτοβολίδες εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι με τη σειρά τους απάντησαν με περιορισμένη χρήση χημικών. Μάλιστα, επιστρατεύτηκε για λίγη ώρα και το υδροφόρο όχημα «Αύρα».

Αυτή την ώρα η ένταση έχει εκτονωθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, πριν την έναρξη, αλλά και κατά τη διάρκεια της πορείας, η αστυνομία προχώρησε σε τουλάχιστον 20 προληπτικές προσαγωγές, χωρίς να έχει γίνει, μέχρι στιγμής, γνωστό, εάν μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Το thestival.gr μεταδίδει πως η αστυνομία προχώρησε σε μία σύλληψη.

Δεύτερη συγκέντρωση

Αντιφασιστική και αντικαπιταλιστική συγκέντρωση στην Καμάρα πραγματοποίησαν άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου. Φώναξαν συνθήματα, πέταξαν τρικάκια και διαλύθηκαν χωρίς να κάνουν πορεία.