Μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών σε φορτηγό πλοίο στο Ηράκλειο

Μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών σε φορτηγό πλοίο στο Ηράκλειο

Μετά από δύο ημέρες ερευνών εντοπίστηκε κοντέινερ με διπλό πάτο το οποίο περιείχε 10 τόνους κατεργασμένης κάνναβης

Μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών βρέθηκε στο φορτηγό πλοίο «ΝΟΚΑ» το οποίο εντοπίστηκε πριν από δύο ημέρες να πλέει νοτιοανατολικά της Κρήτης και οδηγήθηκε συνοδεία σκάφους του Λιμενικού στο λιμάνι του Αθερινόλακκου και εν συνεχεία στο λιμάνι του Ηρακλείου για έλεγχο, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα flashnews.gr.

Μετά από ενδελεχή έρευνα από ανθρώπους του Λιμενικού Σώματος με συνοδεία ειδικών σκυλιών ανακαλύφθηκαν σύμφωνα με το δημοσίευμα περίπου 10 τόνοι κατεργασμένης κάνναβης («σοκολάτα») σε ένα από τα 18 κοντέινερ που μετέφερε το φορτηγό-πλοίο, ενώ ο έλεγχος συνεχίζεται και δεν αποκλείεται να εντοπιστεί μεγαλύτερη ποσότητα της ναρκωτικής ουσίας. Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η ιστοσελίδα, τις τελευταίες ημέρες έφθασε στο Ηράκλειο ειδικά εκπαιδευμένος για την ανίχνευση ναρκωτικών σκύλος από την Πάτρα, λόγω του τραυματισμού της Μίσα, του σκύλου του Λιμενικού από τα Χανιά, καθώς και ειδικό κλιμάκιο από την Αθήνα με σκάνερ για κοντέινερ.

Αρχικά, το κλιμάκιο από την Αθήνα δεν εντόπισε τίποτα παράνομο στο πλοίο, ωστόσο χάρη στη μεγάλη επιμονή των στελεχών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου έφερε την μεγάλη ανακάλυψη το πρωί της Τετάρτης. Πιο συγκεκριμένα, το πλοίο έμπαζε νερά και δεν μπορούσε να αποπλεύσει από το λιμάνι του Ηρακλείου, με αποτέλεσμα να παραμείνει αγκυροβολημένο για να γίνουν εργασίες. Το γεγονός αυτό έδωσε την ευκαιρία στις αρχές να προβούν σε έναν ακόμη έλεγχο, που αποδείχθηκε καθοριστικός. Σήμερα το πρωί έλεγξαν κοντέινερ που ήταν γεμάτο με μπαχαρικά, προφανώς για να κάνουν δύσκολο τον εντοπισμό των ναρκωτικών ουσιών και αφού το άδειασαν, εντόπισαν διπλό πάτο, τον οποίο έσπασαν και ανακάλυψαν τα ναρκωτικά.