Βομβαρδισμένο τοπίο η Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ

Βομβαρδισμένο τοπίο η Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ

Δείτε τις φωτογραφίες

Γυαλιά - καρφιά έκαναν τη Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, οι κουκουλοφόροι που τη χρησιμοποίησαν ως ορμητήριο στα χθεσινά επεισόδια, μετά το τέλος της πορείας στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Οι νεαροί ταραξίες έχουν σπάσει τζαμαρίες, έχουν κλέψει υπολογιστές και εκτυπωτές από τα γραφεία των καθηγητών, έχουν σπάσει μάρμαρα, έγραψαν συνθήματα σε τοίχους, ενώ τοποθέτησαν θρανία στα σκαλοπάτια ανάμεσα στους ορόφους.

Στον περιβάλλοντα χώρο της Θεολογικής, έβαλαν φωτιά σε θρανία και πίνακες, όπως μαρτυρούν οι φωτογραφίες που δημοσιεύει το Thestival.gr.

Ο αντιπρύτανης Θεόδωρος Λαόπουλος μαζί με προσωπικό της Σχολής, βρίσκονται επί ποδός προκειμένου να εκτιμήσουν το μέγεθος των ζημιών.

«Η αστυνομία και η εισαγγελία είχε ενημερωθεί για την κατάσταση. Χθες το βράδυ αργά μετά Τία καταστροφές και τις λεηλασίες χρειάστηκαν δέκα λεπτά στην Αστυνομία για να μπει και να εκκενώσει τους χώρους που γίνονταν τα επεισόδια. Δυστυχώς αυτό έγινε αργά. Η αστυνομία μπορεί. Ζητάμε την προστασία της Ελληνικής πολιτείας», τόνισε ο κ. Λαόπουλος.

«Απαιτούμε τη συνδρομή της πολιτείας. Θα πρέπει να εκτιμήσουμε τις ζημιές. Το χειρότερο είναι οι υποδομές, τι έχει κλαπεί από άποψη αρχείων και πως μπορούμε αυτά  να τα αναπληρώσουμε», δήλωσε από την πλευρά του, ο Κοσμήτορας της Θεολογικής, Θεόδωρος Γιάγκου.

Παρακαλούμε περιμένετε ...