Εξώδικο από Μητρόπολη σε ιστοσελίδα που προωθεί… ηλεκτρονικά τάματα

Εξώδικο από Μητρόπολη σε ιστοσελίδα που προωθεί… ηλεκτρονικά τάματα

Η ανακοίνωση της Μητρόπολης Χαλκίδος

Εξώδικο σε ιστοσελίδα μέσω της οποία ο ενδιαφερόμενος πιστός μπορεί να πραγματοποιήσει τάμα ηλεκτρονικά, έστειλε η Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος. Στη σελίδα, ο πιστός έχει να επιλέξει από  τέσσερις επιλογές: την Παναγία της Τήνου, τον Άγιο Ιωάννη το Ρώσο στην Εύβοια, το μοναστήρι Αγίου Ιωάννη στην Πάτμο και τον Άγιο Νεκτάριο στην Αίγινα και ακολούθως να πραγματοποιήσει ηλεκτρονικά το τάμα του επιθυμεί.

Δείτε την ανακοίνωση της Μητρόπολης Χαλκίδος:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιερού Προσκυνήματος του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου Νέου Προκοπίου της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, πληροφορηθέν από δημοσιεύματα του Ημερησίου και Ηλεκτρονικού Τύπου, την ύπαρξη και λειτουργία ιστοσελίδος, μέσω της οποίας παρέχεται δυνατότητα σε όσους επιθυμούν, να πραγματοποιήσουν «τάμα» σε Ιερά Προσκυνήματα της Πατρίδος μας, μεταξύ των οποίων και το Ιερό Προσκύνημα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου, ανακοινώνει δημοσίως ότι:

1) Το Ιερό Προσκύνημα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου δεν έχει οποιαδήποτε σχέση, επίσημη ή ανεπίσημη, με την εν λόγω πρωτοβουλία.

2) Ο Σεβασμιώτατος Πρόεδρος, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, οι Ιερείς - Εφημέριοι του Ι. Προσκυνήματος και το προσωπικό αυτού δεν εγκρίνουν την πρακτική αυτή, ούτε άλλες παρόμοιες, ούτε φυσικά διευκολύνουν με οποιονδήποτε τρόπο την υλοποίηση αυτής της πρωτοβουλίας, πολύ δε περισσότερο ουδεμία ανάμειξη έχουν στις αναφερόμενες στην ιστοσελίδα ενέργειες.

3)Το Διοικητικό Συμβούλιο ανέθεσε στον Νομικό του Σύμβουλο την αποστολή Εξωδίκου Διαμαρτυρίας προς τους υπευθύνους της συγκεκριμένης ιστοσελίδος, ζητώντας να αφαιρέσουν από αυτή, την οποιαδήποτε αναφορά στο Ιερό Προσκύνημα του Οσίου Ιωάννου».

*φωτογραφία αρχείου

Παρακαλούμε περιμένετε ...