Από την πιπίλα εντόπισαν οι αστυνομικοί το DNA της Άννυ

Από την πιπίλα εντόπισαν οι αστυνομικοί το DNA της Άννυ

Δεν αποκλείεται να ήταν ζωντανή όταν την τεμάχισε ο πατέρας της

Την αποκωδικοποίηση των δειγμάτων που συγκέντρωσε το CSI της αστυνομίας από το σπίτι - σφαγείο της Μιχαήλ Βόδα όπου βρήκε μαρτυρικό θάνατο η 4χρονη Άννυ επιχείρησε μέσα από μαρτυρίες ειδικών το Μικτό Ορκωτό Εφετείο.

Της Μαρίας Ζαχαροπούλου

Τα ίχνη του άτυχου παιδιού εξαφανίστηκαν πριν από περίπου τρισήμιση χρόνια με τον πατέρα του να ομολογεί ότι την τεμάχισε και την πέταξε για να μην μπορέσουν να την εντοπίσουν οι αρχές.

Η πιπίλα της μικρής ήταν η «πηγή» για τα εργαστήρια της αστυνομίας για να εντοπίσουν  το DNA ώστε στη συνέχεια να υπάρξει σύγκριση με τα δείγματα αίματος που βρέθηκαν διάσπαρτα στο διαμέρισμα. «Όταν δεν έχουμε τίποτα άλλο παίρνουμε προσωπικά αντικείμενα. Στην περίπτωση της Άννυ είχαμε συλλέξει την πιπίλα. Για να επιβεβαιώσουμε το κληρονομικά συμβατό εξετάσαμε τους δυο γονείς. Με αυτό τον τρόπο επιβεβαιώθηκε ότι το DNA στην πιπίλα ήταν του παιδιού» ανέφερε στην κατάθεση του ο ειδικός  των εγκληματολογικών εργαστηρίων της ΕΛΑΣ.

Ο μάρτυρας κατέθεσε πως το διαμέρισμα είχε καθαριστεί και χρησιμοποιήθηκε ειδικό σπρέι το οποίο αποκάλυψε ότι υπήρχε διάσπαρτο αίμα σε τοίχους και σοβατεπί. Ωστόσο, ο μάρτυρας δεν ήταν σε θέση να πει αν η 4χρονη ήταν ζωντανή την ώρα που , σύμφωνα με την κατηγορία , ο πατέρας της την τεμάχισε.

Ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσιας, Νίκος Καρακούκης , όμως, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο το παιδί να ήταν ζωντανό. «Το ζωντανό αίμα μπορεί να εκτιναχθεί. Το αίμα του νεκρού απλά ρέει προς τα κάτω» είπε χαρακτηριστικά.

Αντίθετη άποψη διατύπωσε ο ιατροδικαστής Δ. Γαλεντέρης ο οποίος διορίστηκε ως πραγματογνώμονας  από την υπεράσπιση του πατέρα της Άννυ. Ο μάρτυρας κατέθεσε πως δεν υπάρχουν στοιχεία από τα οποία προκύπτει ότι το παιδί ήταν στη ζωή όταν το τεμάχιζε ενώ εκτίμησε ότι το παιδί έφυγε από τη ζωή γιατί κατανάλωσε ναρκωτικά τα οποία υπήρχαν στο σπίτι.

Μάρτυρας: Η εικόνα του παιδιού, όπως την περιγράφει στην πρώτη του απολογία ο κατηγορούμενος, με παραπέμπει σε ασφυκτικό θάνατο , συνάδει με την κατανάλωση ναρκωτικών. Μια κρίση επιληψίας καταλήγει σε αναπνευστικό πρόβλημα .

Πρόεδρος: Ο φυσικός θάνατος δεν αποτελεί λόγο απόκρυψης.

Μάρτυρας: Δείτε το μοτίβο της ζωής τους. Μιλάμε για  μια κοινωνία ανθρώπων που θέλουν να το αποκρύψουν .

Η μητέρα της Άννυ, η οποία επίσης είναι κατηγορούμενη στην υπόθεση, κατά τη διάρκεια των καταθέσεων βγήκε από τη δικαστική αίθουσα ενώ στο εδώλιο καθόταν ο πρώην σύντροφος της και πατέρας της μικρής και ο συγκατηγορούμενος φίλος του.

Η μαρτυρία ενός Βούλγαρου εν ενέργεια αστυνομικού που αναφέρθηκε στην κατάθεση  του δεύτερου κατηγορούμενου στις Βουλγαρικές αρχές στις 28 Απριλίου 2015, που σύμφωνα με την υπεράσπιση του αποτέλεσε την αφορμή για να ξετυλιχτεί το κουβάρι της υπόθεσης προκάλεσε την αντίδραση του πατέρα της Άννυ. «Εγώ μόνος μου πήγα στην αστυνομία στις 27 Απριλίου 2015 και είπα ότι είμαι ο πατέρας του παιδιού και ότι έγινε, έγινε μαζί μου. Είπα ότι το παιδί χάθηκε από εμένα ότι δεν έχει σχέση η γυναίκα μου ούτε αυτός» (σ.σ. έδειξε συγκατηγορούμενο του).

Το αρμόδιο κλιμάκιο της αστυνομίας άρχισε να έρευνα το ενδεχόμενο ανθρωποκτονίας στο σπίτι - σφαγείο στις 29 Απριλίου 2015 , περίπου 20 ημέρες μετά το μοιραίο τέλος του παιδιού .

Πρωτόδικα ο πατέρας της Άννυ καταδικάστηκε σε ισόβια και 3,5 χρόνια για την δολοφονία και τον τεμαχισμό της μικρής και τα αδικήματα της παράνομης οπλοκατοχής και της ηθικής αυτουργίας σε ψευδορκία. Ισόβια και 3 χρόνια  , επέβαλαν οι δικαστές στον νεαρό συγκατηγορούμενο του ενώ η μητέρας της κατά πλειοψηφία κρίθηκε ένοχη για το κακούργημα της θανατηφόρας έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο και καταδικάστηκε σε κάθειρξη 6 ετών, με αναστολή μέχρι το Εφετείο.