Μολότωφ, χημικά, χειροπέδες και συνθήματα για τον Φύσσα στην πορεία για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο

Μολότωφ, χημικά, χειροπέδες και συνθήματα για τον Φύσσα στην πορεία για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο

Επεισόδια και στην πορεία της Θεσσαλονίκης - Υπό κατάληψη το ΑΠΘ – Καταλήψεις και στο Αγρίνιο

Συνθήματα στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου αλλά και για τον Παύλο Φύσσα έγραψαν σε τοίχους της Αθήνας διαδηλωτές που συμμετείχαν στην πρώτη πορεία διαμαρτυρίας για τα 10 χρόνια από τη δολοφονία του 15χρονου.

Μολότωφ και χημικά έπεσαν στο κέντρο της Αθήνας. Το κέντρο είναι αδιάβατο ενώ κλειστοί είναι οι σταθμοί του μετρό σε Πανεπιστήμιο και Σύνταγμα.

Κουκουλοφόροι έσπασαν κομμάτια από τις πλάκες του πεζόδρομου στην Κοραή και στη συνέχεια ξεκίνησαν πετροπόλεμο με τα ΜΑΤ στην πλατεία Κλαυθμώνος με αποτέλεσμα την χρήση δακρυγόνων από τους αστυνομικούς.

Η Αστυνομία προχώρησε σε συνολικά δέκα προσαγωγές για τα επεισόδια στο ύψος της πλατείας Κλαυθμώνος.

Στα Προπύλαια έχει προγραμματιστεί πορεία και στις 6 το απόγευμα, ενώ στις 9 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου, όπου δολοφονήθηκε ο Αλέξης Γρηγορόπουλος.

Αντίστοιχα, έχουν διοργανωθεί συγκεντρώσεις και πορείες και στην Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, τη Λάρισα, την Κομοτηνή, τα Χανιά, τα Ιωάννινα τη Μυτιλήνη κι άλλες πόλεις.

Υπό κατάληψη η Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ για την επέτειο δολοφονίας του Γρηγορόπουλου

Σε κατάληψη στη Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης προχώρησαν άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου για τα δέκα χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Η είσοδος της Σχολής έχει αποκλειστεί με έπιπλα, που μετέφεραν οι αντιεξουσιαστές από το εσωτερικό του κτιρίου, ενώ έχουν προκαλέσει φθορές στο κυλικείο της Σχολής.

Καταλήψεις και στο Αγρίνιο για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο

Υπό κατάληψη τελούν γυμνάσια και λύκεια του Αγρινίου, με τους μαθητές να τιμούν με αυτόν τον τρόπο την 10η επέτειο από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Σύμφωνα με το agriniopress.gr, στην περιοχή του Αγρινίου υπό κατάληψη τελούν Γενικά Λύκεια (1ο-2ο-3ο-4ο) και Γυμνάσια (1ο, 2ο, 6ο και το 2ο Γυμνάσιο Νεάπολης).