5.000 αστυνομικοί επί ποδός για την επέτειο δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου

5.000 αστυνομικοί επί ποδός για την επέτειο δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου

Drones θα σκανάρουν το κέντρο της Αθήνας

Συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις μνήμης είναι προγραμματισμένε για σήμερα καθώς συμπληρώνονται δέκα χρόνια από τον θάνατο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας προκειμένου να αποφευχθούν επεισόδια.

Στους δρόμους θα βρίσκονται 5.000 αστυνομικοί. Στις 12 το μεσημέρι, μαθητές και φοιτητές θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση και πορεία στα Προπύλαια, ενώ πορείες έχουν προγραμματιστεί για το απόγευμα. Επίσης έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στο σημείο όπου ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος έπεσε νεκρός.

Παράλληλα, πολλοί «μυστικοί» αστυνομικοί θα βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του Εξαρχείων και του Πολυτεχνείου, που θα παρατηρούν κινήσεις διαφόρων ατόμων και ειδικότερα έξω από κτίρια που τελούν από κατάληψη. Η αστυνομία εκτιμά ότι οι συγκεκριμένοι χώροι είναι πιθανό να αποτελέσουν ορμητήριο για διάφορες επιθέσεις.

Συνεχείς θα είναι και οι πτήσεις πάνω από την ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας θα πραγματοποιούν το ελικόπτερο της Αστυνομίας, καθώς και τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τα γνωστά «drones».

Η μητέρα του Γρηγορόπουλου, Τζίνα Τσαλικιάν μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 για τον χαμό του παιδιού της, τις «ταμπέλες» που του έχουν κολλήσει και τα συναισθήματα της για τον αστυνομικό που του αφαίρεσε την ζωή.

Παρακαλούμε περιμένετε ...