Συνελήφθη με 800 κιλά ακατάλληλα προς κατανάλωση όστρακα

Συνελήφθη με 800 κιλά ακατάλληλα προς κατανάλωση όστρακα

Δεν έφεραν έγγραφα προέλευσης και μεταφέρονταν σε Ι.Χ. αυτοκίνητο

Ένας 52χρονος συνελήφθη από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης για κατοχή και μεταφορά με σκοπό την εμπορία 801 κιλών ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση οστράκων.

Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και συντονισμένων ενεργειών, εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε επί της επαρχιακής οδού Αλεξανδρούπολης-Μάκρης, Ε.Ι.Χ. όχημα με οδηγό τον 52χρονο. Το όχημα οδηγήθηκε από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής στην Ιχθυόσκαλα Αλεξανδρούπολης, όπου διαπιστώθηκε, ότι ο δράστης μετέφερε 54 σάκους δίθυρων μαλακίων του είδους αχιβάδα (ruditapes decussatus), συνολικού βάρους 801 κιλών στο σύνολό τους, υπολειπομένων διαστάσεων του επιτρεπόμενου ελάχιστου μεγέθους των 4,5 εκατοστών.

Τα αλιεύματα δεν έφεραν τα προβλεπόμενα έγγραφα, που να αποδεικνύουν την προέλευσή τους και δεν υπήρχε η προβλεπόμενη επισήμανση σε αυτά. Το όχημα μεταφοράς δεν ήταν κατάλληλο για τη μεταφορά των οστρακοειδών, λόγω μη τήρησης κανόνων ψυκτικής αλυσίδας και κανόνων υγιεινής. Επιπρόσθετα, ο 52χρονος κατελήφθη να οδηγεί το Ι.Χ.Ε. όχημα άνευ άδειας ικανότητας οδήγησης, ενώ διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούν δικαστικές αποφάσεις.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το όχημα, καθώς και η ποσότητα οστράκων, η οποία πρόκειται να καταστραφεί.