Οικογενειακή «μπίζνα» η μεταφορά παράτυπων μεταναστών

Οικογενειακή «μπίζνα» η μεταφορά παράτυπων μεταναστών

Πατέρας και γιος μετέφεραν σε φορτηγό 41 άτομα από Πακιστάν και Μπαγκλαντές

Σε οικογενειακή υπόθεση είχαν μετατρέψει την μεταφορά παράτυπων μεταναστών πατέρας και γιος, οι οποίοι συνελήφθησαν στο Μεσολόγγι, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα agriniopress.gr.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών, ενήργησαν έλεγχο σε φορτηγό που οδηγούσε ο 29χρονος, με συνοδηγό τον πατέρα του. Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε, ότι οι δυο Ρομά δράστες μετέφεραν 41 αλλοδαπούς άνδρες ηλικίας από 17 έως 41 ετών, από Μπαγκλαντές και Πακιστάν, από το Μεσολόγγι στο Ευηνοχώρι. Η μεταφορά έγινε προκειμένου να απασχοληθούν ως εργάτες γης σε αγροτεμάχια της περιοχής.

Το φορτηγό των δύο ανδρών κατασχέθηκε ως μέσο τέλεσης αδικήματος, ενώ σε έρευνα που ενεργήθηκε στην καρότσα του οχήματος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δεκάδες αγροτικά εργαλεία. Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου.

Τριάντα επτά αλλοδαποί μετά τον έλεγχο των στοιχείων τους, κρατούνται προκειμένου να δρομολογηθούν οι διαδικασίες απέλασής τους.