Στις φυλακές Ναυπλίου οδηγείται ο γνωστός ενεχυροδανειστής

Στις φυλακές Ναυπλίου οδηγείται ο γνωστός ενεχυροδανειστής

Προφυλακίζεται κατηγορούμενος για εμπλοκή του στην «μαφία του χρυσού»

Στις φυλακές Ναυπλίου θα προφυλακιστεί ο γνωστός από τις τηλεοπτικές του εμφανίσεις ενεχυροδανειστής. Μετά την απολογία του ενεχυροδανειστή, οι ανακριτές αποφάσισαν την προφυλάκισή του για την εμπλοκή του στην υπόθεση της «μαφίας του χρυσού».

Απολογούμενος, πάντως, ο ενεχυροδανειστής δήλωσε αθώος και ισχυρίστηκε πως οι σχέσεις με το κύκλωμα που του αποδίδονται είναι πλεκτάνη σε βάρος του (διαβάστε εδώ όλη την απολογία του ενεχυροδανειστή). Όπως είπε είναι και ο ίδιος θύμα μιας ομάδας, με πρωταγωνιστή τον Τούρκο συγκατηγορούμενο του, που λειτουργούσε εν αγνοία του χρησιμοποιώντας ως «βιτρίνα » το όνομα και τις επιχειρήσεις του οι οποίες μόνο για το έτος 2017, είχαν, όπως λέει, κύκλο εργασιών 14,3 εκατομμύρια ευρώ.

«Δεν υπάρχει ταύτιση της επιχειρηματικής μου δραστηριότητας με την παράνομη εξαγωγή χρυσού, αλλά φαίνεται ότι είχε αναπτυχθεί εν αγνοία μου παράλληλη (και κατά την αστυνομία παράνομη) δραστηριότητα συγκέντρωσης και εξαγωγής χρυσού από τον A. I. (τον οποίο όμως εγώ χρησιμοποιούσα μόνο σε διεκπεραιωτικές εργασίες) και από την ομάδα του χωρίς εμπλοκή άλλων υπαλλήλων της επιχείρησής μου» φέρεται να είπε αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να «κρατούσαν δικά μου παραστατικά έγγραφα, για να έχουν κάτι να δείξουν σε περίπτωση ελέγχου».

Μάλιστα, ο 51χρονος ενεχυροδανειστής δήλωσε έτοιμος να στραφεί σε βάρος όλων όσων τον χρησιμοποίησαν. «Τα κέρδη από την απολύτως νόμιμη δραστηριότητά μου ήταν τόσα, ώστε να καθίσταται κωμικός ο ισχυρισμός ότι χρειαζόταν να επιδοθώ και στην αποδιδόμενη παράλληλη και παράνομη εξαγωγική δραστηριότητα.

Αντιθέτως,  κάποιοι που βλέπουν τα δικά μου κέρδη και δεν μπορούν να έχουν τον δικό μου απολύτως επιτυχή μηχανισμό λειτουργίας της επιχειρηματικής μου δραστηριότητας, επέλεξαν αυτή την παράλληλη δραστηριότητα για να με ανταγωνιστούν.

Είμαι τόσο καθαρός που είμαι διατεθειμένος να παραστώ και ως πολιτικώς ενάγων κατά παντός υπαιτίου, αφού η παράλληλη αυτή δραστηριότητα πλήττει τη δική μου νόμιμη δραστηριότητα».