Κούγιας: Η προφυλάκιση του ενεχυροδανειστή έγινε για προεκλογικό εντυπωσιασμό

Κούγιας: Η προφυλάκιση του ενεχυροδανειστή έγινε για προεκλογικό εντυπωσιασμό

«Επιχειρείται να στηθεί πολιτικός δάκτυλος στην Δικαιοσύνη ώστε να ασκηθούν "εντυπωσιακές" διώξεις»

Τη δίωξη και προφυλάκιση του γνωστού ενεχυροδανειστή που κατηγορείται ότι εμπλέκεται στο κύκλωμα λαθρεμπορίας χρυσού, ο Αλέξης Κουγιας την απέδωσε σε πολιτικές παρεμβάσεις στην Δικαιοσύνη και σε λόγους προεκλογικού εντυπωσιασμού.

Ο γνωστός ποινικολόγος, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, κατήγγειλε με αφορμή την αποκάλυψη του ονόματος του πελάτη του από τον πρωθυπουργό στην Βουλή, πως επιχειρείται να στηθεί πολιτικός δάκτυλος στην Δικαιοσύνη ώστε να ασκηθούν «εντυπωσιακές» διώξεις σε βάρος συγκεκριμένων επιχειρηματιών.

Ο δικηγόρος του γνωστού ενεχυροδανειστή, υποστήριξε επίσης ότι ορισμένοι εισαγγελείς διαπλέκονται με πολιτικά πρόσωπα κι ότι προτεραιότητα των Αρχών είναι να απαγγελθούν κατηγορίες και να υπάρξουν προφυλακίσεις.

Ο ποινικολόγος προσπάθησε να διαχωρίσει την θέση του πελάτη του από τα υπόλοιπα 62 άτομα που έχουν συλληφθεί για την υπόθεση, υποστηρίζοντας πως πρόκειται για πρόσωπα που είναι ανεξάρτητα μεταξύ τους. Εξήγησε, ότι ο εντολέας του κατηγορείται μόνο για λαθραία εξαγωγή χρυσού κι ότι ενεπλάκη στην υπόθεση επειδή ένας συνεργάτης του εντοπίστηκε να προσπαθεί να εξάγει παράνομα χρυσάφι στην Τουρκία με λεωφορείο.

Αρνήθηκε ότι ο ενεχυροδανειστής είναι επικεφαλής συμμορίας. Προσπάθησε να υποβαθμίσει τα περί σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, σημειώνοντας ότι πρόκειται για κατηγορία που στην Ελλάδα απαγγέλλεται για συνεργασία με πολύ μικρό αριθμό ατόμων.