Ξεκίνησε η απολογία του ενεχυροδανειστή

Ξεκίνησε η απολογία του ενεχυροδανειστή

Αρνείται την εμπλοκή του στην υπόθεση

Με περίπου 20 υπαλλήλους ενεχυροδανειστηρίων του να στέκονται στο πλευρό του  πέρασε το κατώφλι της ανακρίτριας διαφθοράς ο γνωστός, από τις τηλεοπτικές του εμφανίσεις, ενεχυροδανειστής. Ο κατηγορούμενος ως ένας από τους αρχηγούς της αποκαλούμενης «μαφίας του χρυσού» σε πολυσέλιδο υπόμνημα που κατέθεσε στη δικαστική λειτουργό εξηγεί τις θέσεις του και αρνείται την εμπλοκή του σε οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 51χρονος ισχυρίζεται πως ήταν καθόλα νόμιμες οι εξαγωγές χρυσού που ο ίδιος έκανε. Μάλιστα, φέρεται να επιμένει πως δεν υπάρχει λαθρεμπορία συμπληρώνοντας πως δεν οφείλονται δασμοί και φόροι καθώς επρόκειτο για έξω κοινοτικές εξαγωγές. Ο κατηγορούμενος εμφανίζεται να εκτιμά ότι τα τελευταία δυο χρόνια είχε κάνει νόμιμες εξαγωγές χρυσού 30 εκ. στην Τουρκία. Αναφορικά με τα φερόμενα ως παράνομα χυτήρια ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρει πως ούτε έχει πάει ποτέ ούτε προκύπτει ότι έχει κάποια σχέση με αυτά τονίζοντας πως το δικό του στην οδό Στουρνάρη είναι απόλυτα νόμιμο.

Άλλωστε, από χθες ο κατηγορούμενος είχε δώσει στίγμα της γραμμής που θα ακολουθήσει στρέφοντας τα πυρά του στον Τούρκο συγκατηγορούμενο του ο οποίος έχει ήδη προφυλακιστεί. Ήταν μια κίνηση που προκάλεσε την αντίδραση του Τούρκου ο οποίος με τη σειρά του είπε «ναι» στο αίτημα για κατ’ αντιπαράσταση εξέταση προειδοποιώντας με νόημα τον ενεχυροδανειστή ότι «τον περιμένουν εκπλήξεις».