Ενώπιον της δικαιοσύνης ο γνωστός ενεχυροδανειστής

Ενώπιον της δικαιοσύνης ο γνωστός ενεχυροδανειστής

Αρνείται τον αρχηγικό ρόλο στην «μαφία του χρυσού»

Ο βασικός πρωταγωνιστής της αποκαλούμενης «μαφίας του χρυσού», ο γνωστός από τις τηλεοπτικές του εμφανίσεις, ενεχυροδανειστής δίνει σήμερα εξηγήσεις ενώπιον της ανακρίτριας διαφθοράς για σειρά κακουργηματικών πράξεων.

Οι αρχές έχουν τοποθετήσει τον συγκεκριμένο κατηγορούμενο στην κορυφή της πυραμίδας της εγκληματικής οργάνωσης αποδίδοντας του τριπλό ρόλο. Ο 51χρονος φέρεται να είχε αναλάβει την συγκάλυψη της δράσης των μελών της Οργάνωσης, μέσω των ενεχυροδανειστηρίων του, της τροφοδότησης της με «χρυσό» από το δίκτυο καταστημάτων της επιχείρησης «βιτρίνα» αλλά και της νομιμοποίησης εσόδων.

Ο ίδιος εμφανίζεται να αρνείται κατηγορηματικά την εμπλοκή του σε οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη επιφυλάσσοντας για τον εαυτό του το ρόλο του νόμιμου επιχειρηματία. Ο κατηγορούμενος, που εμφανίζεται να είχε το προσωνύμιο «χοντρός», φέρεται να στρέφει τα βέλη του στον Τούρκο συγκατηγορούμενο του με τον οποίο, σύμφωνα με τις αρχές, μοιραζόταν την αρχηγία και ήδη έχει κριθεί προφυλακιστέος.

Ούτε λίγο ούτε πολύ ο ενεχυροδανειστής φέρεται να εμφανίζεται ως θύμα του άλλοτε στενού του συνεργάτη αφήνοντας υπόνοιες πως ο Τούρκος και οι άνθρωποι του λειτουργούσαν αυτόνομα χωρίς ο ίδιος να το γνωρίζει. Μάλιστα, με αίτημα του έχει ζητήσει την κατ’ αντιπαράσταση εξέταση του με τον Τούρκο ο οποίος σήκωσε το γάντι δηλώνοντας έτοιμος να ανταποκριθεί στην…. πρόκληση προειδοποιώντας παράλληλα τον ενεχυροδανειστή ότι «τον περιμένουν εκπλήξεις».