Έρευνα σε βάρος γνωστού παρουσιαστή για ύποπτες «συναλλαγές» με τον ενεχυροδανειστή

Έρευνα σε βάρος γνωστού παρουσιαστή για ύποπτες «συναλλαγές» με τον ενεχυροδανειστή

Τα στοιχεία που έχει στα χέρια της η Αστυνομία

Γνωστός παρουσιαστής φέρεται να έχει μπει στο μικροσκόπιο της έρευνας για το κύκλωμα λαθρεμπορίας χρυσού, με φερόμενο αρχηγό το ενεχυροδανειστή που έγινε γνωστός από τις τηλεοπτικές του εμφανίσεις.

Οι αρχές φαίνεται πως έχουν στοιχεία και «ύποπτες» συνομιλίες του παρουσιαστή με τον γνωστό ενεχυροδανειστή. Να σημειωθεί ότι ο ενεχυροδανειστής έκανε συχνά εμφανίσεις στην εκπομπή του εν λόγω παρουσιαστή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες τα ηχητικά ντοκουμέντα αφορούν συνομιλίες για μια συμφωνία για διαφήμιση, μεταξύ των δυο. Όπως έχει γίνει μέχρι τώρα γνωστό, έχουν καταγραφεί συνομιλίες μεταξύ του παρουσιαστή και του κατηγορούμενου γνωστού από τις τηλεοπτικές του εμφανίσεις ενεχυροδανειστή σχετικά με οικονομικής φύσεως συμφωνία που αφορούσε διαφήμιση στην εκπομπή του πρώτου. Σύμφωνα με τις αρχές «υπάρχουν αποχρώσεις ενδείξεις για καταβολή μαύρου χρήματος» από τον κατηγορούμενο στον παρουσιαστή χωρίς ωστόσο «να εξακριβωθεί αν πραγματοποιήθηκε η πράξη».

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο διαβιβαστικό της αστυνομίας ο γνωστός ενεχυροδανειστής «ως άριστος γνώστης του μάρκετινγκ και με χρηματοδότηση από τα ταμεία της εγκληματικής οργάνωσης προέβαινε συνεχώς σε προωθητικές ενέργειες με μεγάλες διαφημιστικές καμπάνιες σε τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλήνιας εμβέλειας.

Μάλιστα, διαφημιζόταν σε ζώνες υψηλής τηλεθέασης και συγκεκριμένες εκπομπές ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις καταγράφηκε να απαιτεί από συγκεκριμένους παρουσιαστές επιπλέον χρόνο πληρώνοντας επιπλέον χρήματα, υπόθεση η οποία θα πρέπει να διερευνηθεί περαιτέρω».