Τόνοι λάσπης πλημμύρισαν σπίτια στη Λέσβο – Κινδύνεψαν ζωές

Τόνοι λάσπης πλημμύρισαν σπίτια στη Λέσβο – Κινδύνεψαν ζωές

Δείτε τις φωτογραφίες

Προβλήματα δημιούργησε η έντονη βροχόπτωση που συνεχίζεται σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου της Λέσβου.

Το νερό κατέβασε στους δρόμους πέτρες και κλαδιά και, όπου χρειάζεται, παρεμβαίνουν οχήματα του δήμου και της Περιφέρειας, γράφει το Lesvospost.gr .

Φερτά υλικά κατέβασε το νερό και μέσα στα χωριά Πλαγιά και Τρύγονα, που καθαρίζονται από το προσωπικό του δήμου.

Σε ποτάμια μετατράπηκαν οι δρόμοι στην Πλαγια Πλωμαριου από τo σαρωτικό πέρασμα της Πηνελόπης. Η λάσπη έφτασε μέχρι τις αυλές των σπιτιών στην Πλαγια Πλωμαριου και κάλυψε τραπεζοκαθίσματα και αυτοκίνητα ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι πλημμύρισαν σπίτια, καταστήματα και αποθήκες.

Όπως γράφει το lesvosnews.gr, οι κάτοικοι του νησιού έζησαν ένα ολονύχτιο θρίλερ από τις καταρρακτώδεις βροχές καθώς σε πολλές περιπτώσεις οι άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας απεγκλώβισαν πολλούς ανθρώπους που κινδύνεψε ακόμα και η ζωή τους.

Μία γυναίκα προσπάθησε να περάσει κάθετα ένα δρόμο που είχε πλημμυρίσει από παρακείμενο ποτάμι. Το αυτοκίνητό τους παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά και η ίδια είχε εγκλωβιστεί μέσα σ’ αυτό. Αίσιο τέλος είχε και η περιπέτεια μίας οικογένειας επίσης στον Παλαιόκηπο που τα μέλη της είχαν εγκλωβιστεί από το νερό μέσα στο σπίτι τους και οι πυροσβέστες του έβγαλαν έξω με ασφάλεια.